MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρία φοιτητών μετά τις αποφάσεις ΤΕΠΑΚ για επιστροφή εμβολιασμών ή όσων νόσησαν (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας – Φωνάζουν οι φοιτητές μετά την απόφαση του ΤΕΠΑΚ για επιστροφή με φυσική παρουσία μόνο από εμβολιασμένους ή αυτούς που νόσησαν – Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Οργανωμένα και με σκοπό να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους, διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Υγείας οι φοιτητές, με στόχο «την διασφάλιση της επιστροφής όλων των φοιτητών στα Πανεπιστήμια με ασφάλεια και χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς», μετά και την σχετική σύγκλητο που εξέδωσε χθες το ΤΕΠΑΚ καθώς και για τα μέτρα που αφορούν σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Advertisement

Από τις 10 το πρωί, οι φοιτητές μαζεύτηκαν έξω από το Υπουργείο κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα ενώ εκπροσώποι τους μίλησαν τόσο στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όσο και στην Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε ερώτηση των φοιτητών προς τον Υπουργό Υγείας, εάν μπορεί να παρέμβει στην απόφαση του ΤΕΠΑΚ, αυτός απάντησε αρνητικά καθώς όπως εξήγησε, το ΤΕΠΑΚ είναι ένας αυτόνομος οργανισμός και δεν μπορεί το Υπουργείο να παρέμβει στις δικές του αποφάσεις.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως υπάρχουν οργανισμοί που πήραν πιο αυστηρά μέτρα.

Δείτε όσα δήλωσε εκπρόσωπος της παράταξης σχετικά με την απόφασή τους να κατέλθουν σε διαμαρτυρία καθώς και ποια είναι τα αιτήματά τους: 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, η Σύγκλητος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε όπως επιτρέψει τη φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές ή σε όσους νόσησαν.

Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις μερίδας φοιτητών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, «ένεκα των απαράδεκτων χειρισμών της Κυβέρνησης στο ζήτημα επιστροφής των φοιτητών στη δια ζώσης διδασκαλία, προχωρούμε στην πραγματοποίηση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη έξω από το Υπουργείο Υγείας, η ώρα 10:00 π.μ., με σύνθημα «Επιστροφή ΌΛΩΝ των φοιτητών στα πανεπιστήμια, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ αποκλεισμούς!».

Όπως τονίζεται, στη διαμαρτυρία, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως και το περιεχόμενο των αιτημάτων της διαμαρτυρίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στην βάση της απόφασης της σημερινής συνεδρίας της Συγκλήτου, αναφέρουμε τα εξής:

Τρόπος λειτουργίας του ερχόμενου εξαμήνου:

  •  Τα μαθήματα θα προσφερθούν με φυσική παρουσία ακαδημαϊκών και φοιτητών/ριών που έχουν:
  1.  πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων από την ημερομηνία εμβολιασμού, ή
  2. πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης – ιατρικό πιστοποιητικό που να τεκμηριώνει ότι το άτομο δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους. Οι φοιτητές θα μπορούν να προσέρχονται στους αίθουσες με PCR ή rapid test με ισχύ 72 ωρών.
  3.  Για κάθε προσφερόμενο μάθημα, με ευθύνη του/της υπεύθυνου/ης μαθήματος, θα γίνονται ρυθμίσεις ώστε το σύνολο των φοιτητών να έχει πρόσβαση και συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία (π.χ. ανάρτηση σημειώσεων κάθε μαθήματος στο moodle, διαδικτυακή συνάντηση με όλους τους φοιτητές κατά τις ώρες γραφείου για συζήτηση / επίλυση αποριών, σύγχρονη αν είναι εφικτό και χρήσιμο για το συγκεκριμένο μάθημα ή ασύγχρονη παρακολούθηση του μαθήματος, κ.ά).
  4. Οι φοιτητές/ριες που για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρούν το πρώτο σημείο πιο πάνω, έχουν πρόσβαση και συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο εργαστηριακό μέρος κάθε μαθήματος, εξ αποστάσεως και δυνατότητα για εβδομαδιαία συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον διδάσκοντα κατά τις ώρες γραφείου του για συζήτηση και επίλυση αποριών. Φοιτητές/ριες που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει έχουν το δικαίωμα, αν το επιθυμούν, να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μαθήματα εξ αποστάσεως. Νοείται ότι φοιτητές/ριες που μετά την έναρξη των μαθήματων, σε οποιοδήποτε στάδιο, πληρούν το σημείο ένα πιο πάνω, μπορούν να προσέρχονται στα μαθήματα με φυσική παρουσία.
  5.  Η συμμετοχή σε πρακτική/κλινική άσκηση, όταν πραγματοποιείται εκτός Πανεπιστημίου, γίνεται για όλους/ες ανεξαίρετα με φυσική παρουσία, με βάση τους ελέγχους safe pass που η νομοθεσία καθορίζει. Συμμετοχή σε πρακτική/κλινική άσκηση στους χώρους του Πανεπιστημίου καθώς και πρόσβαση από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ή του κοινού σε κτήρια του πανεπιστημίου στα οποία εισέρχονται ευάλωτα άτομα (π.χ. Κλινική Αποκατάστασης) πραγματοποιείται με βάση το σημείο ένα και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας.
  6.  Οι τελικές εξετάσεις πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία όλων των φοιτητών/ριών, με την προσκόμιση safe pass.
  •  Σε ότι αφορά την δική μας στάση:

Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε δεν μας ικανοποιεί. Ενώ το Πανεπιστήμιο:

Σε αρχική του απόφαση στην Σύγκλητο με ημερομηνία 14/7/2021 αποφάσισε όπως οι φοιτητές επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο, στην βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα τεθούν σε  ισχύ,

  1.  Υπάρχει τεράστια αντίδραση σε σχέση με την όλη συζήτηση που προηγήθηκε σε σχέση με τον τρόπο επιστροφής στα Πανεπιστήμια,
  2. Το ίδιο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή των φοιτητών ακόμα και με rapid test,
  3.  Χωρίς να παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση για το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας,

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο έρχεται και βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Η δική μας άποψη ήταν και είναι ξεκάθαρη. ‼️Επιστροφή ΟΛΩΝ των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ αποκλεισμούς.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. προτείνουμε για πολλοστή φορά:

  • Λήψη απόφασης από την Κυβέρνηση ΤΩΡΑ, για την επιστροφή ΟΛΩΝ των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση. Να γίνουν ΕΓΚΑΙΡΑ όλες οι απαιτούμενες προετοιμασίες.
  • ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές εξετάσεις για τους φοιτητές❗ Δια ζώσης διδασκαλία ΚΑΙ με αρνητικό rapid test❗ Δημιουργία σταθμών διαγνωστικών εξετάσεων εντός των Πανεπιστημίων.
  •  Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός του Πανεπιστημίου για επιτάχυνση και διευκόλυνση των φοιτητών, σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network