MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βίντεο από άσκηση αλεξιπτωτιστών: Κομάντο έμεινε κρεμασμένος έξω από ελληνικό C-130 σε άσκηση στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Το πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στη διάρκεια άσκησης στη Λάρνακα

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, καταγράφει την τραγωδία που λίγο έλειψε να σημειωθεί στη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο, όταν ένας αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από ένα C-130 για μερικά λεπτά.

Advertisement

Όλα ξεκίνησαν όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όταν έφτασε στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνή πόρτα του αεροσκάφους. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε το θάρρος του και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκκο ρτου αλεξιπτώτου. Τελικά, με αστραπιαίες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους με τους κυβερνήτες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network