MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βγήκαν στους δρόμους της Μ. Βρετανίας οι Κύπριοι και φώναξαν για την εισβολή

Advertisement

Sponsored by exness

Δυναμική πικετοφορία με συμμετοχή δεκάδων Αμμοχωστιανών και άλλων ομογενών πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία απέναντι από το βρετανικό Κοινοβούλιο ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας

Με πλακάτ, πανό, συνθήματα και τραγούδια οι συγκεντρωθέντες τίμησαν τη σημασία της μαύρης επετείου της 20ής Ιουλίου, διατράνωσαν την καταδίκη τους για τη συνεχιζόμενη κατοχή και τα δεινά των προσφύγων, υπογράμμισαν τις προκλητικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας και την προσπάθεια του Προέδρου Ερντογάν «να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο» και ζήτησαν από τη βρετανική κυβέρνηση και τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν χωρίς περιστροφές τα δίκαια της Κύπρου.

Advertisement

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου Δρ Βασίλης Μαύρου υπενθύμισε με ομιλία που ανέγνωσε κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας τα ψηφίσματα-«καταπέλτης» για την Αμμόχωστο, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όσο και συναφές ψήφισμα της Βουλής των Κοινοτήτων του 2015, υπέρ της επιστροφής της πόλης στους νομίμους κατοίκους της σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης, χωρίς τουρκικά στρατεύματα.

Όπως πρόσθεσε, η διαμαρτυρία τους στρεφόταν και κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Κύπρο «για να γιορτάσει» μία καταδικαστέα επέτειο και «να αμαυρώσει τα ιερά χώματα της Αμμοχώστου». Είπε δε πως ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου προσθέτει την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην πόλη στα αισθήματα όλου του κυπριακού ελληνισμού.

Συμπλήρωσε ότι ο Σύνδεσμος απαιτεί από την εγγυήτρια Βρετανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. «Είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι από την ουδέτερη στάση της Βρετανίας, ειδικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στάση που δείχνει σημάδια σιωπηλής αποδοχής των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας», σχολίασε.

Εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της Επιτροπής του Συνδέσμου Αμμοχώστου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και στους Κύπριους βουλευτές στις προσπάθειές τους «να αποτύχουν οι αποτροπιαστικές ενέργειες» του Ερντογάν.

«Ο Σύνδεσμος διαβεβαιώνει τους Αμμοχωστιανούς ότι δε θα σταματήσει να αγωνίζεται. Ποτέ μα ποτέ δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα», κατέληξε ο Δρ Μαύρου.

Η πικετοφορία στο Κοινοβούλιο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ακολούθησε σεμινάριο για την Αμμόχωστο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Lobby for Cyprus σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αμμοχώστου.

Την προσεχή Κυριακή, εξάλλου, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το ετήσιο μνημόσυνο Πεσόντων Αμμοχωστιανών και άλλων μαχητών της ελευθερίας, ιδιαίτερα δε του ήρωα αξιωματικού Τάσου Μάρκου, κατά την τουρκική εισβολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network