MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βεβαιώσεις αιτητών ασύλου: «Σταμάτησε η έκδοση από Αύγουστο – Να επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα»

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας – Διευκρινίσεις αναφορικά με την έκδοση βεβαιώσεων σε αιτητές ασύλου

Διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση βεβαιώσεων σε αιτητές ασύλου δίνει το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας.

Advertisement

Το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας (Δ.Δ.Δ.Π.) ενημερώνει όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις ότι έπαυσε από τον Αύγουστο του 2022 να εκδίδει βεβαιώσεις σε αιτητές ασύλου ανάλογα με την έκβαση της Προσφυγής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η έκδοση βεβαιώσεων από το Δ.Δ.Δ.Π., παρότι δεν προβλεπόταν ως νομική επιταγή σε οποιοδήποτε νομοθέτημα, διδόταν «χαριστικώς» στους αιτητές μέχρι και τη διασύνδεση του Δ.Δ.Δ.Π. με το ηλεκτρονικό σύστημα CASS της Υπηρεσίας Ασύλου, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, και δη το Τμήμα Εργασίας όπου υπάρχει όλη η απαραίτητη σχετική πληροφόρηση.

Τονίζει ότι σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη των ενδιαφερομένων ότι ένας αιτητής ασύλου κατέχει τέτοιου είδους βεβαίωση, καλούνται όπως επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού με το Δ.Δ.Δ.Π..

«Σε κάθε περίπτωση, η κατοχή βεβαίωσης δεν αποτελεί ένδειξη δικαιώματος παραμονής και κατ’ επέκταση δικαιώματος εργασίας του αιτητή ασύλου», αναφέρει καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network