MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης-κηροζίνη σε οχήματα. «Αλχημείες για να εξοικονομήσουν χρήματα»

Advertisement

Sponsored by exness

Βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης-κηροζίνη στα οχήματα – «Καταφεύγουν σε αλχημείες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα» – Τι λέει στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης

Η ακρίβεια σταθερά στην πρώτη γραμμή και οι πολίτες μετρούν καθημερινά τα κουκιά τους.

Advertisement

Το δυσβάστακτο κοκτέιλ ακρίβειας, οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες να ανακαλύπτουν εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών υπάρχουν πολίτες που ένεκα των αυξήσεων φαίνεται να επέλεξαν να γεμίζουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους με πετρέλαιο θέρμανσης αντί πετρέλαιο κίνησης λόγω της διαφοράς στην τιμή.

Μιλώντας στη Cyprus Times, o Μάριος Δρουσιώτης εξήγησε ότι το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η Στατιστική Υπηρεσία.

«Χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης ή αγοράζουν κηροζίνη την οποία αναμειγνύουν με πετρέλαιο» μας ανέφερε.

Συγκρίνοντας τις πωλήσεις κατά τους καθαρά καλοκαιρινούς μήνες, τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιούνιο του ’22 παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 22,5% στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις που καταγράφηκαν τον Ιούνιο του ’21.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την κηροζίνη, σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη υπήρξε τεράστια αύξηση κατά την αντίστοιχη περίοδο. Πωλήθηκαν 61 τόνοι τον Ιούνιο του ’21 σε σχέση με 172 τόνους κατά τον φετινό Ιούνιο.

Καταλήγοντας ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε πως λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης όπως διαμορφώνεται, «οι πολίτες καταφεύγουν σε αλχημείες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network