MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βαρεθήκατε τα μηνύματα των πολιτικών στο κινητό; Δείτε πως να απαλλαγείτε

Advertisement

Sponsored by exness

Συμβουλές προς τους πολίτες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα από κομματικά επιτελεία και εταιρίες από τον Γιάννο Δανιηλίδη – Εξηγεί πως θα βάλετε τέλος στα ενοχλητικά μηνύματα

Advertisement

Έρχονται εκλογές και θα αρχίσουν πάλι τα κομματικά επιτελεία και οι υποψήφιοι να αποστέλλουν μηνύματα, γράμματα και να καλούν στα τηλέφωνα τους πολίτες για να προωθήσουν τις θέσεις τους.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γιάννος Δανιηλίδης εξηγεί πως οι πολίτες θα απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα μηνύματα επιτελείων ή διαφημιστικών εταιριών.

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά γράμματα το μόνο που χρειάζεται να πράξετε είναι να υποβάλετε αίτηση στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας προσωπικών δεδομένων για να καταχωρηθεί σε σχετικό μητρώο και έτσι δεν θα αποστέλλεται προεκλογικό υλικό στο γραμματοκιβώτιο σας.

Για τα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο καθώς και για τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα, θα πρέπει επίσης να υποβάλετε αίτηση στο Γραφείο του Επιτρόπου και άμεσα θα αποσταλεί επιστολή στα κομματικά επιτελεία, τα οποία είναι υποχρεωμένα να σας διαγράψουν από τους καταλόγους και να μην ξαναστείλουν μήνυμα.

Μεγάλες ποινές εάν δεν συμμορφωθούν

Σημειώνεται ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας ο Επίτροπος έχει δικαίωμα να επιβάλει τη λεγόμενη διοικητική κύρωση, που μπορεί να φθάσει μέχρι 30,000 ευρώ εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, από 8,540 που ήταν πριν.

Ίδια τακτική και για τις διαφημιστικές εταιρίες

Σημειώνεται πως η ίδια τακτική ακολουθείται και για τις διαφημίσεις από εταιρίες. Ο Επίτροπός επισήμανε πως μέχρι στιγμής, οι περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες και τα εκλογικά επιτελεία συμμορφώνονται άμεσα με την πρώτη παρατήρηση που λαμβάνουν από το Γραφείο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network