MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βάλλει κατά της κυβέρνησης ο ΣΕΣΙΚ: Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυβέρνηση “δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα” σε σχέση με το Νομοσχέδιο για τους ιατρούς αορίστου χρόνου και την ημερομηνία κατάθεσής του στην Βουλή των Αντιπροσώπων αναφέρει ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ).

Advertisement

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΣΙΚ αναφέρει ότι “ενώ αναμέναμε να ενημερωθούμε για την ημερομηνία κατάθεσης του Νομοσχεδίου για το αορίστου στη παρούσα Βουλή, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το θέμα αυτό για τους λειτουργούς υγείας θα κατατεθεί μαζί με τα υπόλοιπα εργασιακά θέματα στο Νομοσχέδιο της αυτονόμησης και ότι θα έχει τροποποιήσεις σε σχέση με το καθεστώς αορίστου χρόνου για εργαζόμενους, όπως αυτό ισχύει σήμερα σε ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία”.

Προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει “ενώ μόλις την προηγούμενη βδομάδα σε συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του ΤΔΔΠ με την ΠΑΣΥΔΥ, στην οποία ήμαστε παρόντες, έγινε σαφές ότι το αορίστου θα παραχωρηθεί σε όλη την Δημόσια Υπηρεσία και θα είναι το ίδιο με το σημερινό καθεστώς σύμβασης αορίστου χρόνου”.

Ο ΣΕΣΙΚ θεωρεί ότι “η Κυβέρνηση δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα και προσπαθεί να διασυνδέσει ένα θέμα το οποίο έχει διαφημίσει ως επιτυχία, με το Νομοσχέδιο της αυτονόμησης που όλο περιμένουμε και ποτέ δεν έρχεται”.

Υπενθυμίζει ότι “το θέμα του αορίστου είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα με βάση την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία και για το οποίο υπάρχει και πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών”.

“Αναμένουμε λοιπόν άμεση υλοποίηση της συμφωνίας ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργείου Οικονομικών η οποία θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για εγκαθίδρυση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, με απώτερο στόχο την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων” καταλήγει ο ΣΕΣΙΚ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ

ShootandGoal