MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βαφεάδης: Αναμένει ενημέρωση για ημερομηνία άφιξης μηχανισμών πυρόσβεσης – Στους δρόμους 21 λεωφορεία

Advertisement

Sponsored by exness

Αναμένει ενημέρωση για ημερομηνία άφιξης μηχανισμών πυρόσβεσης, είπε ο Βαφεάδης

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένει ενημέρωση από τις εταιρείες για το πότε θα αφιχθεί στην Κύπρο ο εξοπλισμός που απαιτείται για την αυτόματη πυρόσβεση στα λεωφορεία, είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, σημειώνοντας ότι την Τρίτη η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε όλες τις προτάσεις που υπέβαλαν οι εταιρείες.

Advertisement

“Χθες η αρμόδια επιτροπή είχε εξετάσει και έχει εγκρίνει και τις τέσσερις υποβολές των εταιρειών. Το ευχάριστο είναι ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και εξοπλισμός ο οποίος μπορεί να εισαχθεί με αεροπλάνο, που σημαίνει θα είναι πιο σύντομη η άφιξή του, αλλά τα οριστικά νέα θα τα ξέρουμε μέχρι το μεσημέρι”, ανέφερε.

Σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια. “Περιμένουμε να εγκριθούν 29 λεωφορεία μιας συγκεκριμένης εταιρείας υπεργολάβου, τα οποία διαθέτουν σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, όμως έπρεπε να υποβληθεί πιστοποιητικό καλής λειτουργίας. Μόλις το έχουμε αυτό θα επιτρέψουμε να μπουν στην κυκλοφορία”, σημείωσε.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι μέχρι να εισαχθούν οι μηχανισμοί, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα 570 λεωφορεία. Συμπλήρωσε ότι έχουν έρθει άλλα 21 λεωφορεία πρόσφατα για τις υπεραστικές διαδρομές και αυτά αναμένεται ότι θα έχουν εγγραφεί και θα τεθούν σε υπηρεσία σήμερα ή αύριο. “Συνεπώς και αυτή η υπηρεσία θα βελτιωθεί”, ανέφερε.

Ωστόσο, όσον αφορά τα μεγάλα προβλήματα με τα μαθητικά λεωφορεία και τη βασική υπηρεσία στην Πάφο, ο Υπουργός είπε ότι θεωρεί ότι θα υπάρξει βελτίωση μόνο με την άφιξη του εξοπλισμού.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν εξεταστεί εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά των μαθητών, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι όλα τα λεωφορεία τα οποία μπορούν να εκτελέσουν δημόσιες μεταφορές με βάση τους όρους της σύμβασης ήδη είναι σε υπηρεσία. “Συνεπώς δεν μπορούμε να εντοπίσουμε άλλα λεωφορεία”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες έχουν διαβεβαιώσει το Υπουργείο ότι όλα τα λεωφορεία που πληρούν τις προδιαγραφές της σύμβασης, είτε είναι δικά τους, είτε είναι υπεργολάβων, είτε άλλων, τα έχουν εντοπίσει και τα χρησιμοποιούν.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των μαθητών ορεινών περιοχών, ο Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο. “Χθες η αρμόδια υπηρεσία αναλώθηκε όλη μέρα στο να εγκρίνει τον εξοπλισμό για να επιταχύνει τη διαδικασία εισαγωγής του. Σήμερα θεωρώ ότι θα ξεκινήσει να βλέπει και τα δρομολόγια τα οποία έχουν μείνει πίσω. Ωστόσο δεν έχω πολλές ελπίδες, διότι αυτή τη δουλειά την έχουν κάνει ήδη οι εταιρείες και ξέρουν τις προτεραιότητές μας για τις ορεινές περιοχές. Θεωρώ ότι εκ πρώτης όψεως έχουν κάνει ό,τι μπορεί να γίνει αλλά θα το επανεξετάσουμε εντός της ημέρας”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network