MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Τζαμί» η Αγία Σοφία για ένα μήνα

Advertisement

Sponsored by exness

Για ένα μήνα θα μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε «τζαμί» – Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας θα μεταδίδει κάθε πρωί εκπομπή με προσευχή από τον χώρο του ιστορικού ναού

Advertisement

Σε «τζαμί» μετατρέπεται ο ιστορικός ναός της Αγιάς Σοφιάς καθώς για 29 ημέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός Τύπος αναφέροντας ότι το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2.00 για από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αγιά Σοφιά λειτούργησε για 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο.

Αντίδραση στην αναγνώριση της γενοκτονίας και το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΑΚΡ Σαμίλ Ταγιάρ η Τουρκία ως αντίδραση στο ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να ανοίξει την Αγιά Σοφιά για προσκύνημα.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, σημειώνει:  «Εφόσον οι ΗΠΑ ‘αγκάλιασαν το ΡΚΚ και την παράλληλη δομή, η Γερμανία υπέκυψε στο ψέμα της γενοκτονίας, η φιλία έμεινε στο ράφι. Σειρά έχουμε εμείς τώρα: η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει στο προσκύνημα».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network