MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τσιόλας: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη εργάζεται για επανένωση της πατρίδας μας

Advertisement

Sponsored by exness

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη εργάζεται με καλή θέληση και βούληση για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και μετατροπή της Κύπρου σε τόπο ειρήνης, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας

Advertisement

Σε ομιλία του στην εκδήλωση «Μνήμη Γρηγόρη Αυξεντίου» που έγινε στο Καλό Χωριό Λάρνακας ο κ. Τσιόλας ανέφερε ότι «οι δυσκολίες, τα προβλήματα και κυρίως τα συμφέροντα των ξένων και οι βλέψεις ειδικά της Τουρκίας, ακόμα και τα ασύγγνωστα λάθη μας, μας έφεραν στο σήμερα, έχοντας απέναντι μας την κατοχή με την ντροπιαστική εικόνα της τουρκικής σημαίας στον Πενταδάκτυλο».

Πρόσθεσε ότι «είναι συνεχής και αδιάκοπη η προσπάθεια μας να απαλλαγούμε από την κατοχή, να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να την οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή όπου ο κάθε Κύπριος πολίτης θα απολαμβάνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απολαμβάνει ο κάθε άλλος Ευρωπαίος πολίτης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη με όλη την καλή θέληση και τη βούληση που την διακρίνει, να τερματιστεί επιτέλους το δράμα της κατοχής και η Κύπρος να μετατραπεί σε τόπο ειρήνης, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

Θα πρέπει, σημείωσε «όλοι εμείς να κατανοήσουμε πως έχοντας να αντιμετωπίσουμε τους τουρκικούς μαξιμαλισμούς και τα κάθε λογής άλλα προσκόμματα, επιβάλλεται πρώτα απ’ όλα να υπερβούμε τις αδυναμίες μας, να παραμερίσουμε τα πάθη και τις έριδες του παρελθόντος, και με ομοψυχία και υπευθυνότητα έναντι της πατρίδας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας περνώντας από τα λόγια και τις πράξεις».

Ο κ. Τσιόλας ανέφερε ακόμα ότι σήμερα τιμούμε «τη μνήμη ενός από τα πιο άξια τέκνα της πατρίδας μας, του Υπαρχηγού του απελευθερωτικού μας αγώνα του 1955-59, του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου που με την προσφορά και τη θυσία του έγινε φάρος που εμπνέει και καθοδηγεί, φλόγα που δεν σβήνει ποτέ και ιδανικό, λάβαρο και σημαία του αγώνα υπέρ της ελευθερίας και της δικαίωσης».

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, συνέχισε «γαλουχημένος με τα μεγάλα ιδανικά της εθνικής κληρονομιάς και του προαιώνιου πόθου των Ελλήνων της Κύπρου, είχε ως όραμα την ένωση με την μητέρα πατρίδα, ένα όραμα που υπερασπίστηκε με άφθαστο ηρωισμό μέχρις εσχάτων. Το πυρπολημένο αλλά αέναο και πανίερο κρησφύγετο του στο Μαχαιρά, θα αποτελεί πάντα εθνική κιβωτό και πυρφόρα εστία των αξιών και ιδανικών της τρισχιλιετούς και πλέον ιστορίας μας».

Αφού ανέφερε ότι η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου «έγινε σύμβολο αγώνα και μοναδικό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας» ο Θεοδόσης Τσιόλας είπε πως «60 χρόνια μετά, κλείνουμε και σήμερα ευλαβικά το γόνυ στο μεγαλείο της θυσίας» του.

Πηγή:KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network