MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τσιόλας: Απαράδεκτη η κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στο νησί μας είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί, ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, προσθέτοντας ότι «επιδίωξη μας είναι μια πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς συρματοπλέγματα, μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική, ασφαλής και ευημερούσα για όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους της. Χωρίς επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα της οποιασδήποτε χώρας και με σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες κράτος-μέλος».

Advertisement

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κερύνειας με θέμα «20 χρόνια από το θάνατο του Κερυνειώτη Νίκου Κρανιδιώτη», παρατήρησε πως δίκαια αφιερώθηκε η εκδήλωση αυτή στον Νίκο Κρανιδιώτη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κερύνειας που διοργανώνεται από τις 14 μέχρι τις 20 Μαΐου με σκοπό να θυμίσει σε όλους την κατεχόμενη πόλη και την επαρχία μας, τις απαράμιλλες ομορφιές, τα μοναδικά της τοπία, τον αγέρωχο Πενταδάκτυλο και τις δαντελένιες ακρογιαλιές της και  να ενδυναμώσει παράλληλα τον πόθο για επιστροφή.

Αναφερόμενος στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Νίκου Κρανιδιώτη, είπε πως ο τιμώμενος συνέδεσε τη ζωή του με τους αγώνες για αποτίναξη του αποικιακού ζυγού και την οικοδόμηση της ελεύθερης δημοκρατίας της Κύπρου.

«Πολιτικός, διπλωμάτης αλλά και πνευματικός δημιουργός αγάπησε και τραγούδησε την Κερύνεια τόσο, ώστε πολλοί να τον αποκαλούν «ποιητή της Κερύνειας». Ο ίδιος, πάντως, από όλες τις ιδιότητες του προτιμούσε αυτή του ποιητή, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόλας είπε ακόμα πως είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί σε λίγες γραμμές η προσφορά του στην πολιτική και πνευματική αναγέννηση της Κύπρου, καθώς αγωνίστηκε από πολλές επάλξεις για την Κύπρο, διώχθηκε από τις αγγλικές αρχές και φυλακίστηκε, εκλέχτηκε σύμβουλος της Εθναρχίας, συγκρούστηκε με το καθεστώς των συνταγματαρχών, διετέλεσε Πρύτανης του διπλωματικού σώματος στην Αθήνα, υπήρξε διευθυντής και συνεκδότης πνευματικών κυπριακών και ελλαδικών εντύπων, έγραψε ποίηση, πεζογραφία και φιλολογικές και πολιτικές μελέτες και δοκίμια, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών της οποίας υπήρξε αντεπιστέλλον μέλος, παρασημοφορήθηκε πολλές φορές, υπήρξε Εταίρος του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, επίτιμος πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, και άλλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network