MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τροποποιήθηκε το κατηγορητήριο για την υπόθεση Κυαμίδη

Advertisement

Sponsored by exness

Από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Advertisement

Αναβολή για τις 24 Απριλίου του 2017 πήρε η δίκη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη, σε σχέση με υπόθεση χρηματισμού.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, για τροποποίηση κατηγορητηρίου της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ εκδηλώθηκε η πρόθεση παραδοχής εκ μέρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει 188 κατηγορίες σε σχέση με τέσσερα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου πρόκειται να απαλειφθεί το αδίκημα της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, καθώς και τα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ θα παραμείνουν τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό.

Εξάλλου, έχουν ανασταλεί ήδη περισσότερες από ογδόντα κατηγορίες εναντίον του κατηγορουμένου, οι οποίες δεν θα περιλαμβάνονται στο τροποποιημένο κατηγορητήριο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εκφράστηκε μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης, Ηλία Στεφάνου, η πρόθεση του κατηγορουμένου να προβεί σε διευθετήσεις για επιστροφή του ποσού.

Τα αδικήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες και την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία, φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Η διαδικασία για την υπόθεση του Γιαννάκη Κυαμίδη ορίστηκε εκ νέου στις 24 Απριλίου, στις 09:00.

Για τον κατηγορούμενο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής του, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network