MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τροποποίηση της σύνθεσης των οικογενειακών δικαστηρίων

Advertisement

Sponsored by exness

Η τροποποίηση του άρθρου 111 του Συντάγματος ώστε να αλλάξει η σύνθεση των Οικογενειακών Δικαστηρίων και από τριμελή να καταστούν μονομελή ώστε να επιταχυνθεί η εκδίκαση των αιτήσεων διαζυγίου θα συζητηθεί σε ειδική για το θέμα συνεδρία της Επιτροπής Νομικών.

Advertisement

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη την Τετάρτη, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ηγέρθη από Βουλευτές το θέμα του συναινετικού διαζυγίου.

Ο κ. Νικολάου απάντησε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο οικογενειακό δίκαιο και έχει ανατεθεί σε ομάδα να προβεί σε μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη.

Πρόσθεσε ότι το συναινετικό διαζύγιο εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία και εξήγησε αυτό που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Νομικών αφορά τη σύνθεση του Οικογενειακού Δικαστηρίου και μόνο με καθορισμένο στόχο την οικονομία δικαστικού χρόνου.

Ανέφερε πως επειδή καταργείται η τριμελής σύνθεση των Δικαστηρίων το Υπουργείο εισηγείται τα διαζύγια να εκδικάζονται από Πρόεδρο του Οικογενειακού Δικαστηρίου λόγω μεγαλύτερης πείρας.

Ο εκπρόσωπος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου Λάρης Βραχίμης διατύπωσε τη θέση ότι δεν υπάρχει λόγος να περιλαμβάνονται λόγοι διαζυγίου στο Σύνταγμα και εισηγήθηκε τη διαγραφή της συγκεκριμένης διάταξης.

Διατύπωσε την άποψη ότι με την τροποποίηση του Συντάγματος πρέπει να καταργηθούν και τα Δικαστήρια των Θρησκευτικών Ομάδων και ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία του Οικογενειακού Δικαστηρίου καθώς οι Δικαστές του Οικογενειακού είναι υποδεέστεροι και δεν έχουν σωστή ανέλιξη γεγονός που δημιουργεί προβλήματα.

Η εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφερε πως το Ανώτατο δεν έχει ένσταση στη μονομελή σύνθεση του Οικογενειακού Δικαστηρίου για διαζύγιο, ούτε και σε πρόνοια Πρόεδρος να είναι Δικαστής του Οικογενειακού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε στην Επιτροπή Νομικών ότι για το συναινετικό διαζύγιο και τις άλλες τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν στο οικογενειακό δίκαιο θα διεξαχθεί κοινωνικός διάλογος καθώς όπως ανέφερε πρόκειται για ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους νομικούς κύκλους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network