MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τριμερής με Ισραήλ για Ενέργεια

Advertisement

Sponsored by exness

Το απόγευμα η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας – Λακκοτρύπης, Σκουρλέτης και Steinitz συναντώνται στην Αθήνα με γεμάτη ατζέντα – Ψηλά το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας

Advertisement

Οι Υπουργοί Ενέργειας των Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ πρόκειται να συναντηθούν στις 4:30 το απόγευμα για να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- το θέμα της προώθησης των ενεργειακών διασυνδέσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο ηγετών στην τριμερή Σύνοδο της Λευκωσίας, οι Υπουργοί θα εξετάσουν την πρόοδο των μελετών για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών και την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου προς την Ελλάδα και εν συνεχεία προς την Ιταλία.

Της τριμερούς θα προηγηθούν χωριστές διμερείς συναντήσεις μεταξύ των τριών Υπουργών, με τον Γιώργο Λακκοτρύπη να συναντάται το μεσημέρι με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ακολούθως με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ.

Οι τρεις Υπουργοί θα χαιρετίσουν νωρίτερα το συνέδριο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στην Αθήνα. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν οι εξελίξεις στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network