MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τριμερής γιοκ!

Advertisement

Sponsored by exness

Ούτε να ακούσει δεν θέλει για συνάντηση με Αναστασιάδη και Λουτ ο Ακιντζί – Επικαλείται τις διαφορές στην πολιτική ισότητα – Επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του – Με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνδέουν τη στάση του κύκλοι της Κυβέρνησης

Advertisement

Στην άρνηση του Μουσταφά Ακιντζί εξακολουθεί να προσκρούει η προσπάθεια Λουτ για τριμερή συνάντηση ξεκαθαρίσματος κατά την παραμονή της στην Κύπρο. Η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε στους δύο ηγέτες ραντεβού για τρεις, ώστε να να γίνει σε βάθος συζήτηση για τους όρους αναφοράς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε από την πρώτη στιγμή θετικά, θυμίζοντας στην Λουτ πως είναι κάτι που και ο ίδιος ζήτησε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί επικαλέστηκε «άρνηση της ε/κ πλευράς να συζητήσει το θέμα της πολιτικής ισότητας». Μάλιστα ατυχώς χρησιμοποίησε το λεκτικό του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «δεν μπορεί να γίνονται διαπραγματεύσεις, χάριν διαπραγματεύσεων». Έτσι κι αλλιώς ο ηγέτης των Τ/κ εδώ και μήνες αποφεύγει τέτοιου είδους συναντήσεις, προβάλλοντας ως δικαιολογία  το ότι δεν θέλει να δώσει την εικόνα πως επαναρχίζει ο διάλογος χωρίς αυτό να συμβαίνει στην πράξη! Στην πραγματικότητα όμως επιλέγει να κωλυσιεργεί.

Κύκλοι της Κυβέρνησης πιστεύουν πως πίσω από την άρνηση Ακιντζί κρύβεται η τουρκική προσπάθεια για καθυστέρηση της διαδικασίας τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο. Κάτι που συνδέουν με την επόμενη ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πάντως η Ειδική Απεσταλμένη δεν προτίθεται να το βάλει κάτω. Στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει την Κυριακή με Αναστασιάδη και Ακιντζί σκοπεύει να επαναφέρει την πρόσκληση, ρίχνοντας ξανά τη «μπάλα» στο γήπεδο των δύο ηγετών. Σε μια τέτοια περίπτωση η απάντηση του Προέδρου θα είναι θετική.

Συνάντηση – κλειδί

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις θεωρούν πως μια τριμερής συνάντηση θα μπορούσε πράγματι να επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα ως προς την επανέναρξη του διαλόγου. Θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκαθάρισμα των θέσεων σε σχέση με τους όρους αναφοράς και τα επόμενα βήματα της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί οι δύο ηγέτες, ενώπιος ενωπίω και στην παρουσία Λουτ, θα αναγκαστούν αφενός να πουν την αλήθεια για τα πεπραγμένα τα παρελθόντος (πλαίσιο Γκουτέρες) και αφετέρου να αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους για το μέλλον.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network