MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τριήμερο Σεμινάριο για Κυβερνοασφάλεια από το ΥΠΑΜ με συμμετοχή 14 χωρών (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Τριήμερο Σεμινάριο για Κυβερνοασφάλεια από το ΥΠΑΜ με συμμετοχή 14 χωρών – Λαμβάνονται μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων από επιθέσεις, διαβεβαίωσε ο Χαράλαμπος Πετρίδης

Λαμβάνονται μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων από επιθέσεις που σχετίζονται με το διαδίκτυο, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε χαιρετισμό του στο σεμινάριο «The role of the EU Cyber Ecosystem in the Global Cyber Security Stability» που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη και το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του συντονιστικού κέντρου ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 14 χώρες.

Advertisement

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας ESDC στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας και συνδιοργανώνεται με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση προσφέρεται σε κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους Κρατών Μελών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών στην περιφέρεια της ΕΕ.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν συνολικά 65 άτομα (42 με φυσική παρουσία και 23 εξ αποστάσεως), από Κύπρο, Ελλάδα Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ, Ομάν, Μαρόκο και Αλγερία.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΜ, το αντικείμενο της εκπαίδευσης αφορά την οργάνωση και δομή της ΕΕ σε θέματα κυβερνοασφάλειας μέσα από τις παρουσιάσεις των αρμόδιων γενικών διευθύνσεων της ΕΕ και των επιχειρησιακών οργανισμών της ΕΕ αλλά και δράσεων της με διεθνείς Οργανισμούς όπως το Hybrid Centre of Excellence, Council of Europe και Eurocontrol.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνά υπάρχουν αναφορές για απειλές και επιθέσεις που σχετίζονται με το διαδίκτυο.

«Στους αμυντικούς μας σχεδιασμούς αναπόφευκτα ενσωματώθηκε και αυτή η παράμετρος. Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων. Ο κυβερνοχώρος είναι ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό και όλοι έχουμε κοινό ενδιαφέρον να το διατηρήσουμε ασφαλές», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας Dirk Dubois.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network