MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τρεις πυρκαγιές με κοινό παρονομαστή παράνομους σκυβαλότοπους. Η μαρτυρία που «έκαψε» τον 71χρονο

Advertisement

Sponsored by exness

Μέσα σε δύο ημέρες, τρεις πυρκαγιές σε Λεμεσό και Πάφο – Κοινός παρονομαστής οι παράνομοι σκυβαλότοποι – Όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

«Πονοκέφαλο» και ανησυχία προκαλούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες δύο ημέρες-σε Λεμεσό και Πάφο-οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, ξεκίνησαν από παράνομους σκυβαλότοπους.

Advertisement

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για θέμα κουλτούρας και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αναφερόμενος στις τρεις τελευταίες πυρκαγιές σε Πελαθούσα, Ψάθι και Βατί, ο εκπρόσωπος τύπου ανέφερε ότι και στις τρεις αυτές πυρκαγιές «αποδείχθηκε ότι είχαμε τα σκουπίδια ως κοινό παρονομαστή».

«Πρόκειται για θέμα κουλτούρας και περιβαλλοντικής συνείδησης», συνέχισε δίνοντας ως παράδειγμα το Βατί, χώρος ο οποίος αν και απαγορεύθηκε να χρησιμοποιείται ως σκυβάλοτοπος, παρόλα αυτά «κάποιοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται παράνομα και συνεχίζουν να ρίχνουν σκουπίδια στο σημείο».

Μία σύλληψη για την πυρκαγιά στην Πελαθούσα

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά την μεγάλη πυρκαγιά στην Πελαθούσα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 71χρονου μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας εναντίον του.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, πρόκειται για μαρτυρία που τον τοποθετεί στην περιοχή λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και ο 71χρονος συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από μέλη της Αστυνομίας.

Σημαντική η κάθε πληροφορία

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο έργο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τις έρευνες που διεξάγονται μετά από κάθε πυρκαγιά ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια πρόκλησής της, ο εκπρόσωπος τύπου τόνισε τη σημασία των πολιτών να μεταφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε πληροφορία που έχουν στην κατοχή τους.

«Και η πιο μικρή πληροφορία που μπορεί να δοθεί είναι πολύ σημαντική. Αν αγαπούμε πραγματικά τον τόπο μας πρέπει να δίνουμε ότι πληροφορία έχουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network