MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Τρέχει» το Ταχυδρομείο μετά τις καθυστερήσεις λόγω της απόφασης της KLM

Advertisement

Sponsored by exness

Στο στάδιο διαλογής και αποστολής τους βρίσκονται οι ταχυδρομικές αποστολές για τις οποίες υπήρξε καθυστέρηση στη μεταφορά τους στην Κύπρο μετά την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας KLM να σταματήσει τη μεταφορά ταχυδρομικών αποστολών στο νησί.

Advertisement

Αυτό δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Ανώτερος Ταχυδρομικός Λειτουργός Μαρίνος Κόρτας, σημειώνοντας ότι από την απόφαση της KLM έχουν επηρεαστεί οι ταχυδρομικές αποστολές από τις χώρες Ολλανδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Τσεχία, Ιρλανδία, Νότιος Αφρική, Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.

«Ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία KLM, η οποία προωθούσε το ταχυδρομείο στην Κύπρο, ανακοίνωσε ότι δε θα μεταφέρει πλέον αεροπορικές αποστολές στην Κύπρο», είπε ο κύριος Κόρτας, προσθέτοντας ότι η KLM ενημέρωσε για την απόφαση της αυτή στις 23 Νοεμβρίου.

Ανέφερε ότι «δεν έχει ομαλοποιηθεί ακόμη η κατάσταση» και συνεχίζει να παρατηρείται η καθυστέρηση στην παραλαβή των αντικειμένων, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση αυτή θα παρατηρείται μέχρι να βρεθεί από τις χώρες αυτές τρόπος αποστολής του ταχυδρομείου στην Κύπρο.

«Είναι υποχρέωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών των συγκεκριμένων χωρών, που επηρεάζονται από την απόφαση της KLM, να βρουν τρόπο για αποστολή των δεμάτων στην Κύπρο», εξήγησε.

Επιπλέον, κύριος Κόρτας είπε ότι είχαν φθάσει την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο δύο κοντέινερ, τα οποία προώθησε η KLM δια θαλάσσης και είμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο διαλογής και αποστολής τους.

Είπε, επίσης, πως υπάρχει ακόμη ένα κοντέινερ το οποίο αναμένεται να βγει από το λιμάνι μέχρι την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να μεταφέρουν επιβάτες παρά ταχυδρομικές αποστολές για ευνόητους λόγους.

Ο κύριος Κόρτας είπε ότι παλαιότερα, ένα μεγάλο μέρος ταχυδρομικών αποστολών γινόταν από τις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ με το κλείσιμο των ΚΑ, μειώθηκαν οι δυνατότητες μας για τη μεταφορά από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες του ταχυδρομείου στην Κύπρο.

Σε σχέση με τον βαθμό επηρεασμού της αποστολής επιστολών και καρτών λόγω της λειτουργίας του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικών δικτύων, ο κύριος Κόρτας είπε ότι έχει περιοριστεί η αποστολή καρτών και πρόσθεσε ότι «πολύ λίγος κόσμος χρησιμοποιεί το παραδοσιακό ταχυδρομείο και τις παραδοσιακές κάρτες».

«Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες όλου του κόσμου προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κυπριακό ταχυδρομείο έχει θέσει σε λειτουργία, μεταξύ άλλων, την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων στην Κύπρο, την υπηρεσία για τις ταχυμεταφορές εσωτερικού και το quick post που αφορά τη γρήγορη μεταφορά αντικειμένου στον δικαιούχο.

«Παρόλα αυτά υπάρχει μια αυξημένη κίνηση για τα Χριστούγεννα», σημείωσε.

Υπηρεσία αποστολής επιστολής στον Άγιο Βασίλη

Ο κύριος Κόρτας είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες θα δίνουν από την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, τη δυνατότητα σε ένα παιδί να απευθυνθεί διαδικτυακά στον Άγιο Βασίλη και λαμβάνει απάντηση.

«Θα μπορεί ένα γονιός ή ένα παιδί να απευθυνθεί διαδικτυακά στον Άγιο Βασίλη και το ταχυδρομείο θα αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν να απαντήσει στο παιδί με επιστολή μέσω ταχυδρομείου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network