MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τραπέζια με test στο χέρι… ενδεχόμενο παράτασης της επιστροφής μαθητών στα σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Αναλύθηκαν τα δεδομένα στη συνάντηση Υπουργού Υγείας-επιδημιολόγων – Οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν – Πρόταση για παράταση στην επιστροφή μαθητών

Στα γιορτινά τραπέζια με self test, με το Υπουργείο Υγείας να «επενδύει» στην ατομική ευθύνη των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά μετά και τον εντοπισμό της μετάλλαξης Όμικρον.

Advertisement

Υπουργός Υγείας και επιστήμονες, έβαλαν κάτω το απόγευμα τα επιδημιολογικά δεδομένα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής να καταθέτουν εισηγήσεις που οδηγούνται αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Αυτό που προκύπτει είναι μία ισχυρή σύσταση προς όλους όσοι θα παραστούν σε γιορτινά τραπέζια ή άλλες συγκεντρώσεις, να μεριμνήσουν να διενεργήσουν πρώτα ένα self test προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, σε περίπτωση θετικών περιστατικών» ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times.

Όπως πληροφορούμαστε, ακούστηκαν εισηγήσεις και για μείωση του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι που κερδίζει για την ώρα έδαφος.

Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να γίνει σύσταση και στις επιχειρήσεις για διενέργεια τεστ μεταξύ των εργαζομένων πριν την επιστροφή στο γραφείο μετά τις γιορτές, ενώ τεστ θα καλούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι και μετά τις γιορτές με εξαίρεση αυτούς που έλαβαν την 3η ενισχυτική δόση.

Πληροφορίες μας αναφέρουν την ίδια ώρα, ότι ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα συζητήσει με τον Πρόδρομο Προδρόμου, το ενδεχόμενο οι μαθητές να μην επιστρέψουν στα σχολεία τους την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου αλλά τη Δευτέρα 10 του μήνα, προκειμένου να διενεργηθεί πρώτα ένα τεστ.

Αναλυτικότερα οι εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον Υπουργικού:

  • Τεστ σε εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση με εξαίρεση αυτούς που έλαβαν 3η ενισχυτική δόση
  • Άνοιγμα σχολείων αντί 7 στις 10 Ιανουαρίου και τεστ πριν την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες
  • Χαλάρωση για παιδιά 12 με 15 ετών να εισέρχονται με τεστ 48 ωρών σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από εμβολιασμένους γονείς

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί του παρόντος δε φαίνεται να αλλάζει δραματικά το περιθώριο των 5 μηνών και 2 εβδομάδων για χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, ούτε διαφοροποιείται -για την ώρα- η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης αν και ήταν μεταξύ των προτάσεων των επιστημόνων. Η εισήγηση όπως αναφέρουν πληροφορίες θα πάει στο Υπουργικό, αλλά δε θα έχει άμεση ισχύ. Σημειώνεται ότι και τώρα, εάν κάποιος επιθυμεί να λάβει το εμβόλιο για την 3η δόση πριν από τους 5 μήνες και δύο εβδομάδες, του επιτρέπεται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network