MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τον απέλασαν το 2008 αλλά… τον συνέλαβαν ξανά το 2022 για παράνομη παραμονή

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο υποθέσεις παράνομης εισόδου και παραμονής στην Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία

Δύο υποθέσεις παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον ενός άντρα ηλικίας 40 ετών και μιας γυναίκας 34 ετών.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου χτες το απόγευμα μέλη του ΤΑΕ Πάφου κατά την διάρκεια εξετάσεων και ερευνών που διενεργούσαν, εντόπισαν και συνέλαβαν στην Κάτω Πάφο για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία έναν άντρα ηλικίας 40 ετών.

Ο πιο πάνω από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι βρισκόταν στην Δημοκρατία και στις 25.5.2005 υπέβαλε αίτημα για να του παραχωρηθεί διεθνής προστασία. Ακολούθως στις 27.12.2005 παρά το γεγονός ότι ήταν αιτητής ασύλου αναχώρησε εκτός Δημοκρατίας με αποτέλεσμα ο φάκελος του να κλείσει οριστικά στις 23 Μαρτίου του 2008 και έκτοτε δεν φαίνεται οποιαδήποτε άφιξη ή αναχώρηση του στο έδαφος της Δημοκρατίας από νόμιμο σημείο εισόδου. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι εισήλθε και διαμένει παράνομα.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς και τέθηκε υπό κράτηση. Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες για απέλαση του.

Την «μυρίστηκαν» στον αερολιμένα Πάφου

Εξάλλου σε άλλη περίπτωση την Τετάρτη στις 17:00 παρουσιάστηκε στο κέντρο ελέγχου διαβατηρίων του αερολιμένα Πάφου με πρόθεση να αναχωρήσει με πτήση με προορισμό το Μπρίστολ της Αγγλίας μια γυναίκα παρουσιάζοντας Ολλανδικό διαβατήριο, με αναγραφομενη ηλικία 37 ετών.

Επίσης παρουσίασε μια κάρτα επιβίβασης με τα ίδια στοιχεία και από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριο ήταν μεν γνήσιο αλλά υπάρχουν διαφορές στο σχήμα του προσώπου με τη γυναίκα που το κατείχε και με τη φωτογραφία που απεικονίζονταν στο διαβατήριο.

Από εξετάσεις και ανακρίσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκαν τα πραγματικά της στοιχεία, ότι δηλαδή κατάγεται από χώρα της Αφρικής και είναι ηλικίας 34 ετών.

Η 34χρονη συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του κεντρικού αστυνομικού σταθμού Πάφου και καταβάλλονται προσπάθειες για απέλαση της.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και για τις δύο περιπτώσεις από το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network