MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

To ύστατο χαίρε στον επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Στην τελευταία του κατοικία ο επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής – Επικήδειος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Advertisement

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και όλων σχεδόν των πολιτειακών αξιωματούχων, αρχηγών ή εκπροσώπων, τελέστηκε η κηδεία του Φώτου Φωτιάδη, του ευπατρίδη, όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε.

Της εξωδίου ακολουθίας, στην εκκλησία της του Θεού Σοφίας, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον λόγο του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Φώτος Φωτιάδης υπήρξε υπόδειγμα επιχειρηματία με ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, ο οποίος έχοντας πλήρη συναίσθηση της εταιρικής και κοινωνικής του ευθύνης, προσέδωσε απροσμέτρητες διαστάσεις στους όρους αυτούς.

«Άνθρωπος ευρείας επιστημονικής κατάρτισης και πολυγραφότατος, υπηρέτησε την κοινωνία της Κύπρου αλλά και την Πολιτεία γενικότερα, διακρινόμενος από γνήσιο και ατόφιο πατριωτισμό, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια της ορθής προβολής στο εξωτερικό του Κυπριακού ζητήματος, των αιτημάτων και του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού όσον αφορά την εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης» είπε στη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού ανέφερε ότι ο Φώτος Φωτιάδης κέρδισε την καθολική εκτίμηση και το σεβασμό όλων των συμπατριωτών του, πρόσθεσε ότι για αυτούς τους λόγους, είναι που η Κύπρος μετρά τη μεγάλη απώλεια του επιφανούς ανδρός.

Αποχαιρετώντας τον Φώτο Φωτιάδη, με βαθιά αισθήματα σεβασμού που πρέπουν και αξίζουν στο όνομα και την προσωπικότητα ενός ανιδιοτελή ευπατρίδη και ενός από τους σπάνιους  ανθρώπους αυτού του ήθους και των αξιών, εκείνο που προέχει πέραν της αναγνώρισης της συνολικής του πορείας και της εκτίμησης της προσφοράς του, είναι η μίμηση του παραδείγματος του, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον επικήδειο λόγο του ο Επίτιμος Πρόεδρος του  Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» και προσωπικός φίλος του εκλιπόντος, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μεταφέροντας το ύστατο χαίρε των εις Ελλάδα φίλων του Φωτιάδη είπε ότι η αίσθηση του φωτός που εξέπεμπε ο Φωτιάδης γιγαντώθηκε ότι ο Φωτιάδης έκανε τον κ. Μπαμπινιώτη κοινωνό των ιδιόγραφων κειμένων με τη ζωή και το έργο του, που προορίζονται να αποτελέσουν οδοιπορικό του βίου του.

Ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε τον Φώτο Φωτιάδη γνήσιο ευπατρίδη, παρατηρώντας ότι όταν ένα χαρακτηριστικό προσδίδεται σε κάποιον πέραν της μία πηγή και ειδικά από τον Πρόεδρο του κράτους, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Υπήρξε, είπε, υπόδειγμα οικογενειάρχη, που ευτύχησε να αποκτήσει και  να αναθρέψει έξοχα παιδιά, που θα καταστούν άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Η κόρη του εκλιπόντος  Ιλόνα Φωτιάδη – Μιχαηλίδου ανέγνωσε μια σελίδα με γνωμικά του πατρός της. Μεταξύ αυτών και το απόφθεγμα του Φώτου Φωτιάδη: «Η δύναμη και η αντοχή του ανθρώπου είναι ανεξάντλητη. Μάθε να την ανιχνεύεις και να την αξιοποιείς».

Οι γιοι του Αλέξης και Παύλος φανερά συγκινημένοι αναφέρθηκαν στον πατέρα τους, τις διδαχές του και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε τα παιδιά του, καθοδηγώντας και ταυτόχρονα αφήνοντας τους χώρο να δημιουργήσουν τα ίδια.

Η εγγονή του εκλιπόντος Μαίρη Παύλου Φωτιάδη τήρησε τη διδαχή του Παππού της να ανταποκρίνεται στις καταστάσεις της ζωής με χαμόγελο, πάρα τη θλίψη της τον αποχαιρέτισε με χαμόγελο. Διαβεβαίωσε επίσης τον παππού της ότι η οικογένεια είναι και θα μείνει αγαπημένη και ενωμένη.

Επικήδειος λόγος αναγνώστηκε και  εκ μέρους  του καθηγητή Παπαπολυβίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal