MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα

Advertisement

Sponsored by exness

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα – Kατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την επίθεση με εκρηκτικά σε κοιμητήριο στην Τζέντα, που έγινε κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Advertisement

Καταδικάζουμε έντονα την πρωινή δειλή επίθεση με εκρηκτικά σε κοιμητήριο στη Τζέντα, κατά την τελετή της Ημέρας Μνήμης, αναφέρει το ΥΠΕΞ. Εκφράζει επίσης ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την αλληλεγγύη του με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας στις προσπάθειες τους να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η επίθεση στράφηκε βασικά εναντίον διπλωματικού προσωπικού στη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε και ένας Ελληνας πολίτης.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση καταδίκης. “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Τζέντας, κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο Τζέντας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στην εν λόγω τελετή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο αστυνομικός, σημειώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. «Του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η Πρεσβεία μας στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ShootandGoal