MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το ΥΠΑΝ συμπαραστάτης σε δράσεις διατήρησης ταυτότητας Θρησκευτικών Ομάδων

Advertisement

Sponsored by exness

Το ΥΠΑΝ συμπαραστάτης σε δράσεις διατήρησης ταυτότητας Θρησκευτικών Ομάδων – Όσα είπε σε χαιρετισμό της στην ετήσια παράσταση του Συλλόγου «ΧΑΜΑΖΚΑΪΝ»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στέκεται συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια και δράση που συμβάλλει στη διατήρηση της ταυτότητας των Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου, επεσήμανε η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε χαιρετισμό της στην ετήσια παράσταση του Συλλόγου «ΧΑΜΑΖΚΑΪΝ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει ηθικά και οικονομικά δράσεις και συνέργειες που έχουν ως στόχο να διασώσουν και να προβάλουν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Αρμενίων, των Μαρωνιτών και των Λατίνων.

«Άλλωστε, η Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας υπογράψει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για τις Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες και τη Σύμβαση Πλαίσιο για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει αναλάβει έμπρακτα τη συμβατική υποχρέωση για προστασία της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής και της Αρμένικης και για ενίσχυση και ανάδειξη των στοιχείων της ταυτότητας, των ηθών, των εθίμων και του πολιτισμού της Αρμενικής, της Μαρωνιτικής και της Λατινικής κοινότητας», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, είπε η κ. Μιχαηλίδου, το Υπουργείο στηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία των αρμενικών σχολείων ΝΑΡΕΚ, όπου διδάσκεται η αρμενική γλώσσα, ιστορία, θρησκεία και πολιτισμός. «Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι συγκεκριμένες ενότητες για τους Αρμένιους της Κύπρου έχουν ενταχθεί στα αναλυτικά προγράμματα Ιστορίας και Θρησκευτικών των δημοσίων σχολείων, με σκοπό την καταγραφή της ιστορικής τους παρουσίας και την ανάδειξη της τεράστιας συμβολής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου», συμπλήρωσε.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι ο πολιτισμός των Αρμενίων της Κύπρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Συνεχάρη, παράλληλα, τους διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης, τον Πανεθνικό Αρμενικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κύπρου «ΧΑΜΑΖΚΑΪΝ» καθώς και το Γραφείο του Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

«Εύχομαι τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και στο μέλλον και να δίνουν διαχρονικά στους Αρμενίους της Κύπρου την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή, να παρουσιάζουν τη δουλειά και την τέχνη τους, και να μεταφέρουν στα παιδιά τους έμπρακτα όλα τα στοιχεία της συλλογικής μνήμης που κουβαλούν από γενιά σε γενιά», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network