MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

To ΥΠΑΝ απαντά στην εξαγγελθείσα μονόωρη στάση από γονείς-μαθητές στα Λιβάδια

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας – Αναφορικά με την εξαγγελία για πραγματοποίηση μονοώρης αποχής από τα μαθήματα των μαθητών/τριών στα Λειβάδια – Ξεκαθάριζει με δύο σημεία

Για την εξαγγελθείσα στάση μαθημάτων μίας ώρας την ερχόμενη Δευτέρα, που ανακοινώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών, αναφέρεται το Υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τα προβλήματα υπερπληθυσμού.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο, ενημερώνει σχετικά με την διαδικασία που έχει δρομολογηθεί για ανέγερση περιφερειακού Δημοτικού Λειβαδιών-Ορόκλινης καθώς και για τα μετακινούμενα τμήματα.

Όπως εξηγεί το Υπουργείο:

1. Η διαδικασία ανέγερσης περιφερειακού Δημοτικού Λειβαδιών-Ορόκλινης έχει ήδη δρομολογηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΝ, μετά την αδυναμία των Κοινοτήτων Λειβαδιών και Ορόκλινης να καταλήξουν σε συναινετική λύση αναφορικά με την τοποθεσία ανέγερσης του σχολείου εντός του 2022.

2. Η λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με μετακινούμενα τμήματα δεν θεωρείται από το ΥΠΑΝ ότι καταδεικνύει αυτόματα πρόβλημα λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο έχει αναπτύξει εργαλείο με το οποίο η “πληθυσμιακή κατάσταση” κάθε σχολείου αξιολογείται με προοπτική εξαετίας και λαμβάνονται μέτρα αναλόγως των αναγκών. Στην περίπτωση του Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών η προγραμματιζόμενη ενέργεια για το επόμενο σχολικό έτος αφορά στη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών περιφερειών, ενώ η έναρξη διαδικασιών ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στη Λάρνακα τοποθετείται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι σε καμία περίπτωση η αποχή από τα μαθήματα δεν μπορεί να θεωρείται μέτρο για ικανοποίηση οποιοδήποτε αιτημάτων.

Το Υπουργείο, αναφέρει ότι είναι στη διάθεση όλων για εποικοδομητικό και τεκμηριωμένο διάλογο για όλα τα θεματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network