MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το θέμα των «υπηκοοτήτων» συζητήθηκε στην Άγκυρα

Advertisement

Sponsored by exness

Το θέμα της παραχώρησης “υπηκοότητας” σε Τούρκους υπηκόους συζητήθηκε στις επαφές που είχε στην Τουρκία δήλωσε η “πρόεδρος” της “βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ επικρίνοντας τη δημοσιοποίηση του ζητήματος μέσω του Τύπου.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κυρία Σιμπέρ ενημέρωσε σήμερα την “ολομέλεια” της “βουλής” για τις επαφές που είχε η “κοινοβουλευτική” αντιπροσωπεία στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα με τους Ερντογάν, Νταβούτογλου, τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και την ομάδα φιλίας Τουρκίας – ψευδοκράτους στην τουρκική Βουλή.

«Το θέμα του πληθυσμού ήρθε στην επικαιρότητα και έγιναν ορισμένες συζητήσεις.  Συζητήσαμε αμοιβαία και το θέμα των 300.000 Τ/κ που ζουν στην Βρετανία, πόσοι από αυτούς πήραν την ταυτότητα και τους λόγους που κάποιοι δεν την πήραν. Το θέμα της αναλογίας του πληθυσμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συνομιλιών. Δεν υπάρχει συμφωνία για αναλογία πληθυσμού της ε/κ με την τ/κ πλευρά 4 προς ένα και είπαμε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση σε αυτό το θέμα. Φυσικά προέκυψε σε αυτό το στάδιο και το θέμα που αφορά υπηκόους της Τουρκικής Δημοκρατίας που είναι εγκατεστημένοι εδώ πολλά χρόνια και κάποιοι ενώ είναι σχεδόν 20 χρόνια εδώ και έχουν κερδίσει το δικαίωμα της υπηκοότητας, δεν μπόρεσαν να γίνουν».

Η Σιμπέλ Σιμπέρ είπε ότι σύμφωνα με τον υφιστάμενο “νόμο” περί υπηκοοτήτων το δικαίωμα για την απόκτηση “υπηκοότητας” παραχωρείται σε 5 χρόνια και αυτό έγινε στο παρελθόν αιτία πολιτικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να περάσει η “πρόταση” που έχει ετοιμασθεί για το θέμα των “υπηκοοτήτων” που λαμβάνει υπόψη και την πολιτική πτυχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι ο εκσυγχρονισμός και η αποσαφήνιση του θέματος “νομικά” δεν θα μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε σπέκουλες. Υπενθύμισε δε ότι ο σχετικός “νόμος” βρίσκεται ενώπιον της “επιτροπής” νομικών.

Η Τουρκία, συνέχισε, στηρίζει μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο και τόνισε ότι «στην Άγκυρα συνάντησαν σεβασμό, μίλησαν ενώπιος ενωπίω και οι συναντήσεις τους έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες «κράτους και αβροφροσύνης. Φύγαμε ικανοποιημένοι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network