MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το «Σπίτι της Αστυνομίας» στη Λεμεσό. Δείτε Εικόνες

Advertisement

Sponsored by exness

Εικόνες από τον νέο αστυνομικό σταθμό στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό – Το Σπίτι της Αστυνομίας» – Στόχος η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες, ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα η λειτουργία του νέου αστυνομικού σταθμού στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.

Advertisement

Το νέο Αστυνομικό Σταθμό στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, επισκέφθηκαν το πρωί, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη και ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Ο εν λόγω Σταθμός θα αστυνομεύει το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λεμεσού, που θεωρείται ως η πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, στην οποία στεγάζονται και αρκετές κρατικές και ημικρατικές υπηρεσίες και κέντρα αναψυχής.

Θα εργάζεται επί 24ώρου βάσεως και στελεχώνεται από 15 μέλη της Αστυνομίας, από τα οποία 8 μέλη θα εκτελούν χρέη ποδηλάτη, καθώς επίσης και 7 μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του αστυνομικού σταθμού:

Τα μέλη του Σταθμού θα προβαίνουν σε περιπολίες με ποδήλατα, πεζές και μηχανοκίνητες, για την πρόληψη του εγκλήματος (διαρρήξεις, κλοπές), την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή, τη διαφώτιση και παροχή βοήθειας προς το κοινό, ενώ διοικητικά και επιχειρησιακά θα υπάγεται στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως.

«Είναι με μεγάλη συγκίνηση που ανακοινώνω σήμερα τη λειτουργία του «Σπιτιού της Αστυνομίας», στην οδό Ανεξαρτησίας. Αυτές είναι όπως ξαναείπα οι γειτονιές που μεγάλωσα. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τις παλιές γειτονιές στη Λεμεσό. Θέλουμε να νιώθει τον κόσμο να νιώθει ασφάλεια και να μπορεί να κυκλοφορεί με την οικογένεια του μέχρι και πολύ αργά το βράδυ στα κέντρα των πόλεων μας. Αρχίζουμε με το πρότυπο κέντρο εδώ, το «Σπίτι της Αστυνομίας». Και στη Λήδρας, στη Λευκωσία, ανοίξαμε έναν αστυνομικό σταθμό που ευελπιστούμε ότι θα αυξήσει αισθητά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο της Λευκωσίας. Η Αστυνομία είναι πάντα δίπλα από τον πολίτη. Και αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταφέρουμε. Εδώ στο κέντρο της πόλης, όπου θα εδρεύουν 15 μέλη της κοινοτικής αστυνόμευσης και οι ποδηλάτες μας, οι οποίοι θα είναι παρά πολύ ορατοί, θα βοηθούν τον κόσμο, θα γυρίζουν εδώ στην περιοχή, στο κέντρο της παλιάς Λεμεσού, για να βεβαιωθούν ότι υπάρχει τάξη και ασφάλεια» είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.

Και είπε ότι πρόθεση είναι να ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και σε άλλες πόλεις.

Ερωτηθείσα, κατά πόσον θα βοηθήσει και στο πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση είπε «Έχω ήδη δώσει οδηγίες για τη στάθμευση, ότι η Αστυνομία να αρχίσει πρώτα με συστάσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η κουλτούρα ότι στο κέντρο της πόλης να μην σταθμεύουμε όπου βρίσκουμε. Υπάρχουν οι πολυώροφοι χώροι στάθμευσης. Υπάρχουν και αρκετοί χώροι όπου μπορεί κάποιος νομότυπα να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του και απέναντι στο μόλο. Δυστυχώς η κουλτούρα των Κύπριων είναι ότι πρέπει να σταθμεύουν ακριβώς δίπλα εκεί που θα παν. Αυτό πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει. Η Αστυνομία θα κάνει μιαν εκστρατεία διαφώτισης και έπειτα θα είναι εδώ για να αστυνομεύει και να βεβαιώνεται ότι οι δρόμοι του κέντρου της Λεμεσού είναι σωστοί. Το παρκινγκ είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο σίγουρα θα επιτηρούμε» ανέφερε.

«Μετά την επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού στη Λήδρας, που έχει λειτουργήσει αρχές του χρόνου και έχει επιδείξει δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών, λειτουργούμε σήμερα τον σταθμό της Ανεξαρτησίας, ο οποίος θα λειτουργεί ως σπίτι της Αστυνομίας. Απώτερος σκοπός θα είναι η διευκόλυνση των πολιτών αλλά και η επιβολή της τάξης στην περιοχή» είπε από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network