MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το Σχέδιο Επέκτασης της Προδημοτικής από την ηλικία των 4 ετών χαιρετίζει η ΙΣΟΤΗΤΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Το Σχέδιο Επέκτασης της Προδημοτικής από την ηλικία των 4 ετών χαιρετίζει η ΙΣΟΤΗΤΑ – Όσα αναφέρει σε δελτίο

Το Σχέδιο Επέκτασης της Προδημοτικής από την ηλικία των 4 ετών χαιρετίζει μέσω δελτίου τύπου το Κλαδικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Advertisement

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι το Σχέδιο Επέκτασης της Προδημοτικής από την ηλικία των τεσσάρων ετών “αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία και αφορμή για αύξηση της δυναμικότητας των Δημόσιων Νηπιαγωγείων, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά“. “Νοείται ότι όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό θα επιτευχθεί με την άμεση μετατροπή των κοινοτικών τμημάτων σε δημόσια, καθώς και τον προγραμματισμό δημιουργίας καινούριων τμημάτων όπου προκύπτει ανάγκη”, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να στηριχθεί με την τοποθέτηση Βοηθού Διευθύντριας ή Διευθύντριας ανάλογα με τον τύπο Νηπιαγωγείου και εγκατάλειψη της τακτικής να πληρώνεται η θέση από Διευθύνουσα. Ακόμη, προτείνεται η δημιουργία σύγχρονων υλικοτεχνικών υποδομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας και η στελέχωση με εκπαιδευτικούς για στήριξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία μέσα στην τάξη.

Επιπλέον, προτείνεται η ενίσχυση της υπάρχουσας στήριξης των παιδιών με αναπηρία από ειδικούς εκπαιδευτικούς, ώστε αυτή να παρέχεται σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο της τάξης, με συνδιδασκαλίες από την ειδική εκπαιδευτικό και τη Νηπιαγωγό.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ εισηγείται τη στελέχωση του κάθε τμήματος με σχολική βοηθό, την επίσπευση της διαδικασίας στελέχωσης με συνοδό όπου απαιτείται για την ασφάλεια του παιδιού και την εύρυθμη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, την παραχώρηση στις σχολικές μονάδες εγχειριδίων κατάλληλων για τις ηλικίες των παιδιών προσχολικής ηλικίας, καθώς και τη στήριξη του έργου των Νηπιαγωγών από Συμβούλους Προδημοτικής.

“Παράλληλα με τα πιο πάνω, θα πρέπει να μελετηθεί και η μείωση του ορίου του αριθμού των παιδιών στην τάξη, ως ανάγκη που προκύπτει από τις μικτές ηλικίες παιδιών σε ένα τμήμα”, επισημαίνεται.

“Αδιαμφισβήτητα, η ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου είναι μονόδρομος και προκύπτει ως άμεση κι επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου”, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network