MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα»: «Αθώωση»

Advertisement

Sponsored by exness

«Αθώωση»… Το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα» – Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 

Advertisement

Η αθωωτική απόφαση του «δικαστηρίου» για την υπόθεση που ο τέως Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα είχε καταθέσει εναντίον της Αφρίκα είναι κοινό θέμα στον τ/κ Τύπο σήμερα αν και από τις πέντε εφημερίδες, εκτός από την Αφρίκα μόνο η Γενί Ντουζέν το έχει επίσης κύριο πρωτοσέλιδο. Οι άλλες εφημερίδες ασχολούνται με την παράνομη εργασία, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της «επαρχίας» Αμμοχώστου και τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος από τον γιο του γνωστού και ως Σεϊχη Ναζίμ της Κύπρου, Ναζίμ, ηγέτη του σουφικού τάγματος Νακσιμπεντί.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αθώωση» αφιερώνει το πρωτοσέλιδο στη χθεσινή απόφαση του «επαρχιακού δικαστηρίου», την οποία χαρακτηρίζει ιστορική, παραθέτει σημεία της και τις δηλώσεις του Σενέρ Λεβέντ μετά την ανακοίνωση, όπως και τις αντιδράσεις. Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της συντεχνίας των εργαζομένων στον Τύπο για νίκη της ελευθερίας της έκφρασης και όσων την στηρίζουν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Πρόστιμο 2 εκ ΤΛ στην παράνομη εργασία» αναφέρεται στο αποτέλεσμα των ελέγχων από το «τμήμα εργασίας» τον περασμένο χρόνο, πόσα άτομα εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα και το συνολικό ύψος των προστίμων. Αλλού παραθέτει δηλώσεις ενός καθηγητή και του «πρύτανη» του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου για τις πολιτικές παρεμβάσεις για την πλήρωση των 7 θέσεων διευθυντών εκεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η απόφαση για την Αφρίκα ήταν αθωωτική.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Καβγάς 35 εκ δολαρίων» γράφει ότι ο γιος του Σεϊχη της Λεύκας, Ναζίμ, κατηγορείται με βάση την ιστοσελίδα της ιδιωτικής τηλεόρασης Οντά ότι κάνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω μιας συγκεκριμένης τράπεζας, αλλά ο δικηγόρος του απέρριψε τον ισχυρισμό και δήλωσε στην Χαβαντίς ότι κατέθεσε μήνυμα εναντίον της ιστοσελίδας. Αλλού γράφει ότι μεταξύ των κομμάτων ΚΕΕ και ΚΛ έχει δημιουργηθεί η διαπραγματευτική ομάδα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι προσπαθούν με μικρές επιδιορθώσεις να φτιάξουν το λιμανάκι της Κερύνειας, όπου όμως τα προβλήματα είναι σοβαρά.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η Αμμόχωστος και τα χωριά  μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα» γράφει ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός AKSA (που βρίσκεται την «επαρχία» Αμμοχώστου) μπορεί να σταματήσει την πώληση ρεύματος στην «αρχή ηλεκτρισμού» εάν αυτή δεν αποπληρώσει τα χρωστούμενα, αλλά η «αρχή» για να το κάνει περιμένει την «κυβέρνηση» να πληρώσει εκείνη τις δικές της οφειλές. Αλλού γράφει ότι τα αποτελέσματα του DNA ήρθαν από την Τουρκία και τελικά η σορός σε αποσύνθεση που είχε εντοπισθεί τον περασμένο Ιανουάριο κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ανήκει στην Βιετναμέζα Νταμ Θι Χοπ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένας εκ των τριών «αστυνομικών» αξιωματούχων που έχουν απολυθεί και κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν προσέφυγε για ενδιάμεσο διάταγμα στο «ανώτατο».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δεν υπάρχει προσβολή, υπάρχει ελευθερία» αναφέρεται στην απόφαση του «δικαστηρίου» για την υπόθεση της καρικατούρας στην Αφρίκα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα είναι ο δεύτερος γύρος των επαφών μεταξύ ΚΕΕ και ΚΛ με αντιπροσωπείες και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ενώ χτες έγινε συνάντηση προετοιμασίας μεταξύ μελών της ηγεσίας των δύο κομμάτων. Αλλού γράφει ότι σε συγκεκριμένο σημείο κεντρικής περιφερειακής λεωφόρου στην Λευκωσία θα τοποθετηθούν κάμερες στα φώτα τροχαίας, αφού πολλά αυτοκίνητα περνούν με κόκκινο από εκεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network