MC MEDIA NETWORK

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το πρώτο υπερσύγχρονο νεογνολογικό και παιδιατρικό ασθενοφόρο παρέλαβε ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας και του συνόλου των πολιτών, στην Πρόεδρο  και τα μέλη του συνδέσμου “Μωρά Θαύματα”

Το πρώτο υπερσύγχρονο νεογνολογικό και παιδιατρικό ασθενοφόρο στην Κύπρο, αξίας 300 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί δωρεά προς το δημόσιο από τον σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα», παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία Υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η βιωσιμότητα των νεογνών στην Κύπρο διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με ποσοστό βιωσιμότητας το 98%. Σημείωσε παράλληλα ότι μελετάται διεξοδικά η βέλτιστη αναβάθμιση και επέκταση, το συντομότερο δυνατόν, της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων, ως επίσης του Μακάρειου Νοσοκομείου γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας και του συνόλου των πολιτών, στην Πρόεδρο  και τα μέλη του συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” όχι μόνο για την παράδοση του ασθενοφόρου, αλλά ιδιαίτερα για τη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσουν, με στόχο την ενίσχυση των ευγενών στόχων που διέπουν τη λειτουργία του.

Επεσήμανε πως μέσα από τις δράσεις του, ο σύνδεσμος κατάφερε να σταθεί πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός, τόσο των οικογενειών των πρόωρων γεννήσεων όσο και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’.

Υπογράμμισε πως “το ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο που παραδίδει σήμερα ο Σύνδεσμος, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία, αποτελεί υψίστης σημασίας συμβολή για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση του υψηλού έργου που επιτελείται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων”.

“Μιας Μονάδας η οποία χάρη στη σκληρή δουλειά, την υπευθυνότητα και τη διαχρονική αφοσίωση του άριστα εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τη στελεχώνει, αποτελεί σταθμό και σημείο αναφοράς για την πατρίδα μας”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “είναι πράγματι σημαντική επιτυχία για τον τόπο μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, το γεγονός ότι μέσα από την άριστη λειτουργία της Μονάδας, η βιωσιμότητα των νεογνών στην Κύπρο διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με ποσοστό βιωσιμότητας το 98%”.

“Αναγνωρίζοντας τη σημασία της Μονάδας, ως του μοναδικού κέντρου στην Κύπρο που εξυπηρετεί τα εν λόγω περιστατικά, καλύπτοντας επίσης τις Βρετανικές Βάσεις και τις κατεχόμενες περιοχές, και χωρίς να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, λόγω της αυξητικής, ως προανέφερα, τάσης των πρόωρων γεννήσεων, μέλημα μας παραμένει η με κάθε τρόπο ενίσχυση της λειτουργίας της”, υπογράμμισε.

Ανέφερε πως “προς την κατεύθυνση αυτή προχωρήσαμε στην κτιριολογική αναβάθμιση και στελέχωση με περαιτέρω προσωπικό και εξοπλισμό  της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ενδυναμώνοντας τον επικουρικό της ρόλο προς την κύρια Μονάδα της Λευκωσίας”.

Διαβεβαίωσε πως “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να παρέχουμε στα πρόωρα νεογνά, υψίστης ποιότητας εξειδικευμένη φροντίδα”.

Η Πρόεδρος του συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδου είπε πως η σημερινή ημέρα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του συνδέσμου αφού από σήμερα τα μωρά θαύματα θα μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές μονάδες εντατικής νοσηλείας του Μακάρειου Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Είπε πως η αγορά από το εξωτερικό και η δωρεά προς το κράτος ενός υπερσύχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα, για νεογνά με προβλήματα για παιδιά και εγκύους, γίνεται πραγματικότητα χάρη στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του συνδέσμου.

«Μας ενώνει ο κοινός σκοπός ότι κάθε μωρό όσο μικρό και εάν γεννηθεί αξίζει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του», σημείωσε.

Ανέφερε πως το ασθενοφόρο που παραδόθηκε είναι μια μικρή κινητή μονάδα εντατικής νοσηλείας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με αυτό θα παρέχεται εξειδικευμένη και υψηλής ποιότητας φροντίδα σε όλα τα νεογνά, παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Σε μαγνητοσκοπημένη παρέμβασή της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, εκ των πρωτεργατών στη δημιουργία του συνδέσμου και γιαγιά ενός αγοριού που γεννήθηκε πρόωρα, Στέλλα Κυριακίδου, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και όλα τα μέλη του συμβουλίου του συνδέσμου Μωρά – Θαύματα για την δυναμική και μοναδική πορεία προσφοράς τους.

Ο Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία έκανε χορηγία 100 χιλιάδων ευρώ για την αγορά του ασθενοφόρου, εξέφρασε ικανοποίηση της ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δημιουργική συνεργασία της με τον σύνδεσμο “Μωρά Θαύματα” ως χορηγός του συνδέσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network