MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το πρώτο σοκ και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης… Η εξομολόγηση του Δίπλαρου για τη μάχη της συζύγου του

Advertisement

Sponsored by exness

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από τον Ευθύμιο Δίπλαρο για όλη τη μεγάλη δοκιμασία που βίωσε η σύζυγος του -και μαζί και ο ίδιος- από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού – Το πρώτο σοκ και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης – Η πίστη στον Θεό και το κύμα στήριξης

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και κυρίως στη σύζυγο του, που όλο αυτό το διάστημα βιώνουν έναν εφιάλτη, ξεκίνησε την εξομολόγηση του ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Advertisement

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Λεμεσού, μίλησε στο κρατικό κανάλι και τον Σταύρο Κυπριανού για όλα όσα πέρασε και περνά η οικογένεια του τους τελευταίους μήνες, απ’ όταν η σύζυγος του Αργυρώ Ροτσίδου, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

«Όλα τα μηνύματα και η στήριξη μας έδιναν δύναμη αυτούς τους έξι μήνες μακριά από την οικογένεια. Όταν έχουμε πίστη και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και φυσικά ακούμε τους γιατρούς, μπορούμε να ελπίζουμε. Υπάρχει θεραπεία. Εκείνο που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε μέσα από αυτές τις δοκιμασίες είναι, τα μικρά και τα μεγάλα που έχουν σημασία. Και έχουμε γίνει όλοι πιο ευαίσθητοι και πιο συνειδητοποιημένοι» είπε ο κύριος Δίπλαρος.

«Οι προσευχές όλων ήταν αυτές που μας βοήθησαν είπε» και εξήγησε ότι επέστρεψαν Κύπρο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο η σύζυγος του θα πρέπει να επιστρέψει στη Γερμανία για να υποβληθεί σε χειρουργείο, αλλά θεωρούμε ότι τα χειρότερα τα έχουμε ξεπεράσει».

Θέλησε να στείλει μήνυμα πως ο καρκίνος μπορεί να θεραπευθεί. Και απεύθυνε έκκληση για τακτικό έλεγχο. «Με το παραμικρό που θα εντοπίζουμε στο σώμα μας να πηγαίνουμε στο γιατρό. Εμείς το έχουμε βιώσει, πόσο σημαντική είναι η πρόληψη» είπε ο κύριος Δίπλαρος.

Και αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της πρόληψης, ο Ευθύμιος Δίπλαρος εξιστόρησε ότι η σύζυγος του μόνη της αντιλήφθηκε ένα κουβαράκι στο στήθος της και έσπευσε να εξεταστεί.

«Η περιπέτεια της Αργυρώς έχει καταδείξει ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει τη ζωή των ασθνέων και απευθύνω έκκληση όπως παρέχονται ετησίως οι μαστογραφίες και από πιο μικρή ηλικία. Η Αργυρώ μόνη της εντόπισε τον όγκο στο στήθος της. Και οφείλω να πω ότι όταν μου έλεγε πως το ένοιωθε, εγώ της έλεγα δεν είναι τίποτα. Όπως κάνουμε συνήθως και το εξομολογούμαι αυτό… Συχνά λέμε δεν είναι τίποτα. Ευτυχώς δεν με άκουσε. Πήγε, εξετάστηκε και εντοπίστηκε ο καρκίνος. Οπότε η έκκληση μου προς όλους είναι να ελέγχονται» είπε.

Ο κύριος Δίπλαρος ερωτήθηκε πως αισθάνθηκαν με το που ήρθε η διάγνωση. «Στο άκουσμα αυτής της λέξης, καρκίνος, χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Νοιώθεις ότι χάνονται όλα μπροστά σου. Έρχονται όλα στο μυαλό σου, ότι όσα έχεις σήμερα, η οικογένεια και τα παιδιά σου, αύριο μπορεί να μην τα έχεις. Είναι ένα σοκ. Όμως θα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να είμαστε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τον θάνατο και λες θα δώσω αυτή τη μεγάλη μάχη» είπε σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία της ψυχολογίας όταν κανείς δίνει μια τέτοια μεγάλη μάχη.

Αναφέρθηκε και στις πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που συνάντησε στη Γερμανία, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για διάφορες θεραπείες ή επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα μεταμοσχεύσεις, ευρισκόμενοι για μήνες στο κρεβάτι του πόνου, αναλαμβάνοντας και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. Και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει και στην Κύπρο παροχή συγκεκριμένων θεραπειών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network