MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το πόθεν έσχες των πολιτικών ενώπιον της Επιτροπής Νομικών

Advertisement

Sponsored by exness

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών τέθηκε το θέμα του πόθεν έσχες των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων -Παρών στη συνεδρίαση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου 

Advertisement

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Νικολάου είπε ότι «Θα πρέπει να γίνει η τροποποίηση του συντάγματος. Αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης και αυτή είναι η θέση της Νομικής Υπηρεσίας».

«Κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει με βεβαιότητα ότι θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ρύθμιση για το πόθεν έσχες χωρίς να απαιτείται η τροποποίηση του συντάγματος», είπε και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του Συντάγματος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο ενδοιασμός που υπήρξε από πλευράς της Επιτροπής ήταν ότι «δεν θα έπρεπε αυτός ο περιορισμός της ιδιωτικής ζωής να αφορά και οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις πέραν από τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή κάποια πρόσωπα που επηρεάζουν τη δημόσια ζωή και τα οποία θα ήθελαν να συμπεριλάβουν στο σχετικό νόμο».

Είπε ότι «Δεν έχουμε καμία διαφωνία περί αυτού», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει τελικά ίσως και ομογνωμία».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης είπε ότι «έχουμε καταλήξει στο περίγραμμα της συνταγματικής τροποποίησης και έχουμε προχωρήσει στην περαιτέρω επεξεργασία του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες των αξιωματούχων και προσώπων που διαμορφώνουν τη δημόσια ζωή».

Όπως είπε, το κείμενο θα παρουσιαστεί ενώπιον των μελών της Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη για να ολοκληρωθεί η συζήτηση σε 2 εβδομάδες με προοπτική να πάει στη Βουλή επίσης εντός Φεβρουαρίου και πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας σύνθεσης της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι «πλείστα τόσα ζητήματα αλλά και προβληματισμοί που είχαν κατατεθεί στην Επιτροπή Νομικών φαίνεται να παίρνουν την πορεία της μετουσίωσης σε κείμενα και προτάσεις νόμου».

«Εξετάσαμε στη βάση μιας κυβερνητικής πρότασης το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος. Η πάγια θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι το πόθεν έσχες για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να μην αφήνει κανένα εκτός του ελέγχου και τα πρόσωπα που πρέπει να ελέγχονται είναι όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή ασκούν επιρροή με τη δράση τους στη δημόσια ζωή», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι μια ενδεχόμενη τροποποίηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αλλοιώσει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή του συνόλου των πολιτών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network