MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το πιο συγκινητικό μήνυμα από τον Κυριάκο… Πάσχει από μυοπάθεια και δείτε πως τα κατάφερε (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Μαγκιά είναι όταν σε «χτυπάνε» οι δυσκολίες στη ζωή, εσύ να έχεις τη δύναμη να ορθώνεις ανάστημα και να προχωράς κανονικά. Μία πρόταση που στην πράξη θέλει γερά αποθέματα ψυχικής δύναμης. Ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι ακατόρθωτο. Απόδειξη ο Κυριάκος Στυλιανού.

Advertisement

Ένας άνθρωπος που η ζωή από πολύ νωρίς του έδειξε το άσχημο της πρόσωπο. Κατάφερε όμως πολέμησε τις δυσκολίες, ορθοπόδησε, έγινε ένας σωστός επαγγελματίας και ένας λατρευτός σύζυγος και πατέρας.

Την ιστορία του Κυριάκου Στυλιανού, τη μαθαίνουμε με αφορμή το «Telethon»…

1987, ο Κυριάκος είναι ένα αμέριμνο αγόρι, λόγω και της ηλικίας του, το οποίο φοιτούσε στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού σχολείου. Τα πράγματα όμως σιγά – σιγά έπαιρναν άλλη τροπή. Ο μικρός κάποια στιγμή άρχισε να δυσκολεύεται να ανέβει τα σκαλιά.

Η οικογένεια του αμέσως κινητοποιήθηκε και ο Κυριάκος μετέβη σε ιατρικό κέντρο στο Λονδίνο, εκεί όπου διαγνώστηκε με ένα σπάνιο είδος μυοπάθειας και συγκεκριμένα μυϊκή δυστροφία. Δεν ήταν κάτι που μπόρεσε να αποδεκτή εύκολα αλλά και με τη στήριξη της οικογένειας του άρχισε δειλά – δειλά να το δέχεται.

Ήρθε όμως και δεύτερο «χτύπημα»… Ένα ατύχημα στο πόδι τον καθηλώνει στην καρέκλα. Αποφασίζει ότι θα κυκλοφορεί με μία καρέκλα γραφείου. Ο κόσμος τον έβλεπε περίεργα αλλά… αυτός συνέχισε! Μέχρι που το πήρε απόφαση κι αγόρασε ηλεκτρικό τροχοκάθισμα.

Αποφάσισε επίσης ότι δε θα παρατούσε τα όνειρα του. Σπούδασε πληροφορική, βρήκε μία καλή δουλεία σε εταιρεία παροχής διαδικτύου, στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, και το «κερασάκι στην τούρτα» -όπως είπε ο ίδιος- παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια!

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Κυριάκο -η σύζυγος, αδελφή, φίλοι και συνεργάτες του- μιλούν για έναν ευγενικό, δυναμικό άνθρωπο, εξαίρετο και στοργικό πατέρα και οικογενειάρχη.

Ο Κυριάκος δε σταματάει να ονειρεύεται και να ελπίζει, παρόλα αυτά συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως και κάθε άλλος που είναι καθισμένος σε τροχοκάθισμα αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, η Λευκωσία (αλλά και άλλες πόλεις της Κύπρου) δεν είναι προσιτές για αυτούς. «Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να μπορεί έναν άτομο με κινητικές δυσκολίες να κυκλοφορεί χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα», ανέφερε ο Κυριάκος.

Στα αφτιά όλων μας η κουβέντα αυτή ας γίνει έκκληση από έναν άνθρωπο που πάλεψε και τα κατάφερε ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να μη «φράζουμε» τη δικιά τους ζωή με την απερισκεψία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε Κυριάκο αλλά και τον κάθε και μέσω εισφοράς μας στο «Telethon» αλλά και με απλά καθημερινά πράγματα.

Τι είναι το «Telethon»

Το Telethon αποτελεί έναν ετήσιο διεθνή φιλανθρωπικό θεσμό που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων τη Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία κ.ά.

Ο μεγάλος σκοπός είναι η συμπαράσταση στους ασθενείς αλλά και η συλλογή χρημάτων μέσα από εισφορές για την πραγματοποίηση ερευνών για εξεύρεση της κατάλληλης και αποτελεσματικής θεραπείας νευρομυϊκών, γενετικών και άλλων ασθενειών.

Στην Κύπρο διοργανώνεται κάθε χρόνο με το μήνυμα «Η προσφορά σας δίνει Ελπίδα». Εκατοντάδες εθελοντές διοργανώνουν μαζί με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου εκδηλώσεις καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαραχτήρα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network