MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το μέτωπο Υπ. Ενέργειας-ΑΗΚ και μια συνάντηση που διακόπηκε στη μέση

Advertisement

Sponsored by exness

Μέτωπο Υπ. Ενέργειας-ΑΗΚ, συνάντηση που διακόπηκε στη μέση – Δεν ήθελαν να τηρήσουν τα πρακτικά οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, λέει η ΑΗΚ – «Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια», απαντά ο Υπουργός

Συνεχίζεται ο απόηχος για τη συνάντηση που είχεν ΑΗΚ-Υπ. Ενέργειας και η οποία διακόπηκε σε ότι αφορά το ποιός φέρει την ευθύνη για την κατάληξη.

Advertisement

«Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια» το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΗΚ, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει ανακοίνωση της ΑΗΚ σύμφωνα με την οποία προγραμματισμένη συνάντησή της με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας διακόπηκε επειδή οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σε δήλωσή του: «Μας λυπεί η ανακοίνωση της ΑΗΚ, το περιεχόμενο της οποίας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, και δεν παραθέτει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του Υπουργείου Ενέργειας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση».

Ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους αυτούς.

Τι λέει η ΑΗΚ

«Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του ενεργειακού τομέα στην Κύπρο, Διοίκηση και Διεύθυνση της ΑΗΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους άριστη σχέση, συναντίληψη και συνεργασία. Μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμού είναι αφοσιωμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής της ΑΗΚ: Να είναι ο στέρεος πυλώνας του ενεργειακού μέλλοντος της Κύπρου διασφαλίζοντας την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους.

Η ΑΗΚ είναι Οργανισμός δημοσίου οφέλους, που ανήκει στην Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους κύπριους πολίτες. Είναι λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο, για σκοπούς διαφάνειας στη λειτουργία και τη λήψη των αποφάσεών της, να τηρεί πρακτικά σε κάθε θεσμική συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιείται και στην οποία συμμετέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης, στελέχη των Δραστηριοτήτων της και Εκπρόσωποι Φορέων της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, η τήρηση πρακτικών είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται σχολαστικά από την ΑΗΚ.

Στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Η ΑΗΚ είναι πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Ενέργειας για στενή και δημιουργική συνεργασία έτσι ώστε και με τις δικές της δυνάμεις, να συμβάλλει στον κοινό στόχο μείωσης της τιμής του ηλεκτρισμού στην Κύπρο και να στηρίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network