MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το μέλλον των «27» στο δείπνο της Μέρκελ

Advertisement

Sponsored by exness

Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν στο Βερολίνο για το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε και για το Κυπριακό

Advertisement

Στο Βερολίνο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε Ευρωπαίους ηγέτες, για να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για τις τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει η Λευκωσία, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέραν της οικοδέσποινας και του Προέδρου Αναστασιάδη, συνδαιτυμόνες στο δείπνο εργασίας ήταν οι ηγέτες της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Εκπρόσωπος: Ενημέρωση και για το Κυπριακό

Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη γερμανική πρωτεύουσα, «ενόψει της συνάντησης κορυφής του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Μπρατισλάβα, στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της Ευρώπης μετά και το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, η Καγκελάριος της Γερμανίας διοργανώνει τη σημερινή συνάντηση, μέσα στο πλαίσιο συναντήσεων που έχει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση επρόκειτο να επικεντρωθεί στους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την ΕΕ και πως οι λόγοι αυτοί μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Είπε ότι θα γίνει παράλληλα ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της ΕΕ, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη, αλλά και για τη βελτίωση των πολιτικών της ΕΕ, ειδικότερα σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής συνοχής, στήριξης της νεολαίας. Θα συζητηθούν ακόμη ζητήματα ασφάλειας και τρομοκρατίας και φυσικά το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της συζήτησης που θα γίνει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αυτές διαμορφώνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, θα ενημερώσει τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Λευκωσία, έτσι ώστε να προωθηθεί η περιφερειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μέσα από τα τριμερή σχήματα συνεργασίας που αναπτύσσει με την Ελλάδα και χώρες της περιοχής.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στην πρόσφατη συνάντηση των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, στην Αθήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν θα γίνει αναφορά, πρόσθεσε όμως ότι «σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ήταν προσπάθεια ομαδοποίησης εντός της ΕΕ».

Το δείπνο εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ (ώρα Κύπρου) ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του αναμένεται να αναχωρήσουν από τη γερμανική πρωτεύουσα για την Κύπρο αργά απόψε το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network