MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το Κυπριακό στα πρωτοσέλιδα των ε/κ εφημερίδων

Advertisement

Sponsored by exness

Η χθεσινή Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου, με τις εφημερίδες να καταγράφουν όλες τις λεπτομέρειες και τις τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών.  Άλλα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα αφορούν την ακύρωση διαταγμάτων για αποκρατικοποιήσεις, διακρίσεις σε βάρος εκπαιδευτικών με αναπηρίες, τις αναδιαρθρώσεις στις τράπεζες, νομοσχέδια που προβλέπουν κοινωνική εργασία αντί φυλάκιση, το θέμα των Κανονισμών για τη λειτουργία των σχολείων στη Μέση, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και την έρευνα για διαφθορά στην αστυνομία.

Advertisement

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Άρωμα λύσης!», γράφει ότι η χθεσινή διεθνής διάσκεψη εκτίμησε και κατέγραψε την πρόοδο και αποφάσισε συνέχισή της, πρώτα σε επίπεδο τεχνοκρατών στις 18 Ιανουαρίου και ακολούθως επανασύγκλησή της και πάλι στο ίδιο πολιτικό επίπεδο με το χθεσινό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργικό ακύρωσε τέσσερα διατάγματα για αποκρατικοποιήσεις. Αλλού γράφει για διάκριση σε εκπαιδευτικούς με αναπηρία, σύμφωνα με καταγγελίες στην Επίτροπο Διοικήσεως.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Φόρμουλα τεχνοκρατών για διάσωση της διαδικασίας» και γράφει ότι ολοκληρώθηκε χθες η Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, με θέμα την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις και ότι η Διάσκεψη αποφάσισε τη δημιουργία ομάδας εργασίας σε επίπεδο τεχνοκρατών, η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 18 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι τέθηκε τέρμα στις αποκρατικοποιήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει «έτσι κι έτσι οι αναδιαρθρώσεις στις τράπεζες».

Ο «Πολίτης» γράφει στο πρωτοσέλιδό του, με τίτλο «Συνέχεια ήθελε ο ΓΓ όχι όμως ο Κοτζιάς», ότι έτοιμος να συνεχίσει τη διαδικασία εδώ στη Γενεύη ήταν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ότι παρενέβη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ζήτησε αναβολή μιας εβδομάδας για να ετοιμαστεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά την απόφαση της Βουλής να περικόψει τα κονδύλια για τις αποκρατικοποιήσεις, η Κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αυτά που μπορεί να προωθήσει. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας που εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου ότι «η Κύπρος αστέρι για επενδύσεις».

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο πρώτο θέμα του, με τίτλο «Πήγαινε-έλα στη Γενεύη», ότι η πενταμερής διάσκεψη για τα θέματα ασφάλειας θα είναι διαρκής και θα συνεχίσει τις συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο νομοσχέδια ετοίμασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε αντί φυλάκιση να εκτίουν κοινωνική εργασία όσοι χρωστούν στο δημόσιο. Αλλού γράφει ότι τρεις περιπτώσεις παρακράτησης χρημάτων που εισπράχθηκαν από δικηγόρους που λειτουργούσαν για λογαριασμό του Δήμου Πάφου, εντόπισε το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Η συνέχεια στις 18 Ιανουαρίου», γράφει στο κύριο θέμα της ότι σχηματίζονται τεχνοκρατικές ομάδες εργασίας, οι οποίες θα συνέλθουν στις 18 Ιανουαρίου 2017, για να συζητήσουν τις θέσεις και προτάσεις της κάθε πλευράς για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Αλλού γράφει πως ζητούν αποδέσμευση €1,3 εκατ για εξωτερικούς συμβούλους για το κρατικό λαχείο και κρατικά ακίνητα στο Τρόοδος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έντονες ανησυχίες ΑΚΕΛ για τις αλλαγές στους Κανονισμούς (λειτουργίας των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης).

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, ελπίδα για την τελευταία προσπάθεια» και γράφει ότι η ιστορική Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενεύη για τη συζήτηση της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ χωρίς συμφωνία, αλλά με απόφαση για συνέχιση των συζητήσεων σε τεχνοκρατικό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα προτού συγκληθεί σε πολιτικό επίπεδο ξανά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ λέει όχι σε γρήγορη λύση στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», με τίτλο «Στο δρόμο που χάραξαν Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ», γράφει στο πρώτο θέμα της ότι πανηγυρίζουν οι φασίστες για κινήσεις των ηγεσιών κομμάτων που αντιτίθενται στη διαδικασία αναζήτησης λύσης του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει «με θετικό πρόσημο η Διάσκεψη για την Κύπρο» και «πλήρης και επίσημη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον ΓΓ της ΟΗΕ». Αλλού γράφει για «νέες επιθέσεις κατά των εργαζομένων», κάνοντας λόγο για “στο στόχαστρο ο εκφυλισμός της ΑΤΑ”.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Weekly“, υπό τον τίτλο «Αχτίδα ελπίδας στη Γενεύη», γράφει στο κύριο θέμα της ότι η ιστορική Διάσκεψη για την Κύπρο χθες στη Γενεύη πέτυχε κάποια πρόοδο, καθώς οι εγγυήτριες δυνάμεις συμφώνησαν σε μια διαδικασία για να ξεκλειδώσουν το ακανθώδες θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. Αλλού αναφέρεται σε «σάπια μήλα» και γράφει για την έρευνα για διαφθορά στην αστυνομία. Σε άλλο θέμα γράφει για τον καιρό και πως προβλέπονται ηλιόλουστες ημέρες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network