MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το κυπριακό διαβατήριο στην 16η με βάση την παγκόσμια κατάταξη για το 2019

Advertisement

Sponsored by exness

Σύμφωνα με τον δείκτη Henley Passport – Ο σχετικός κατάλογος καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών – Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, με τους κατόχους του να έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες χωρίς να έχουν θεώρηση διαβατηρίου

Advertisement

Το κυπριακό διαβατήριο βρίσκεται στη 16η θέση στην κατάταξη των διαβατηρίων παγκοσμίως για το 2019, σύμφωνα με τον δείκτη Henley Passport. Οι πολίτες της Κύπρου μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 173 χώρες, και χρειάζονται βίζα για 53.

Ο σχετικός κατάλογος καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) και κατατάσσει όλα τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών τους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς θεώρηση διαβατηρίου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και την Ιρλανδία. Οι κάτοχοι του ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 184 χώρες, ενώ χρειάζονται βίζα για 42 χώρες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, με τους κατόχους του να έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες χωρίς να έχουν θεώρηση διαβατηρίου και να χρειάζονται για 36. Στη δεύτερη βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα, στην τρίτη η Γαλλία και η Γερμανία, και στην τέταρτη Δανία, Φινλανδία, Ιταλία και Σουηδία. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται το Λουξεμβούργο και η Ισπανία και στην έκτη η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Τσεχική Δημοκρατία, στην όγδοη θέση, η Μάλτα, στην ένατη και η Αυστραλία, η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία στη δέκατη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal