MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το Κυπριακό… δεν δεσπόζει σε όλα τα πρωτοσέλιδα των Τ/κ εφημερίδων!

Advertisement

Sponsored by exness

Μπορεί η σημερινή ημέρα να είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη Γενεύη όπου οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν στο ακανθώδες κεφάλαιο του εδαφικού ωστόσο μόνο οι  τρεις από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα στις συνομιλίες.

Advertisement

Οι τρεις από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα στις συνομιλίες στη Γενεύη και τη σημερινή συνάντηση κατά την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα γίνει κατάθεση χαρτών από τις δύο πλευρές. Αναφορά γίνεται και στη ψεσινή δικοινοτική εκδήλωση στήριξης προς τους δύο ηγέτες και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη λύση του Κυπριακού.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Ο χάρτης στο τραπέζι” αναφέρει ότι σήμερα οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν χάρτες και σημειώνει ότι η δεύτερη μέρα των συνομιλιών αναλώθηκε σε μια συζήτηση ρουτίνας και ότι δεν είναι ακόμη σαφές το επίπεδο αντιπροσώπευσης των χωρών στη διεθνή Διάσκεψη στη Γενεύη. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εγγυήτρια της τουρκοκυπριακής πλευράς πρέπει να είναι η Τουρκία και της ελληνοκυπριακής πλευράς η Ελλάδα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Κρίσιμη ημέρα”, γράφει ότι κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις συνομιλίες στο Κυπριακό αφού αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο τραπέζι των συνομιλιών αν θα γίνει κατάθεση από τις δύο πλευρές των χαρτών τους ενώ αύριο αναμένεται να αρχίσει η διάσκεψη για το Κυπριακό. Αναφορά γίνεται και στην ψεσινή δικοινοτική εκδήλωση κατά την οποία Ε/κ και Τ/κ ένωσαν τις φωνές τους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους δύο ηγέτες. Γράφει ακόμα ότι συνεχίζεται στο “κακουργιοδικείο” στην κατεχόμενη Κερύνεια η δίκη για τις παράνομες εκτρώσεις ενώ σε χθεσινή μαρτυρία της νοσοκόμα που κατηγορείται ως συνεργός στις εκτρώσεις είπε ότι ακολουθούσε οδηγίες του ιατρού και δεν μπορούσε να αρνηθεί να κάνει τη δουλειά της.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Εν αναμονή για τους χάρτες”, γράφει ότι οι δύο ηγέτες προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές ώστε να γίνει σήμερα η κατάθεση χαρτών ενώ κατά την κατάθεση χαρτών στο τραπέζι θα βρίσκονται οι δύο ηγέτες, οι δύο διαπραγματευτές και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Και κάποιοι το πήραν αλλιώς

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Πλήγμα στην οικονομία λόγω ξένου συναλλάγματος”, αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει το ξένο συνάλλαγμα στην καθημερινή ζωή των Τ/κ και στις διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των αγαθών. Στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και οι αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης ενώ σήμερα να κατατεθούν οι χάρτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Μεγάλη απειλή τα ναρκωτικά”, γράφει ότι ανησυχία προκαλεί στις αρχές η αύξηση στις υποθέσεις ναρκωτικών ενώ κατά το τελευταίο διάστημα κατά τις συλλήψεις εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κυρίως σε μορφή χαπιών. Γράφει ακόμα ότι, σε δύο σχολεία, ένα στην κατεχόμενη Λευκωσία και ένα στην Αμμόχωστο, οι ηλεκτρικοί πίνακες πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι σχολικοί χώροι. Αλλού αναφέρεται στις συνομιλίες στο Κυπριακό και συγκεκριμένα στη διαρροή εγγράφων από την ε/κ πλευρά, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα αναμένεται η κατάθεση χαρτών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network