MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το γλυπτό της αγρότισσας μάνας στην κοινότητα Αργάκας

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα μπρούτζινο γλυπτό της αγρότισσας μάνας φιλοξενεί η κοινότητα της Αργάκας στο χώρο του προαυλίου του περιφερειακού νηπιαγωγείου Αργάκας

Advertisement

Το γλυπτό είναι δωρεά του Χριστοφή Καραμανή προς την κοινότητα του που απεβίωσε πρόσφατα. Επιθυμία του ήταν να αποδώσει αιώνια τιμή στην αγρότισσα μάνα.

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού της αγρότισσας μάνας τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κουγιάλης είπε πως οι δυσκολίες, οι αγωνίες και οι αγώνες της αγρότισσας συνεχίζονται. Η Κύπρια αγρότισσα μάνα παραμένει, ανέφερε, η ψυχή της της κυπριακής αγροτικής οικογένειας. Γι` αυτό, συνέχισε,ο κ. Κουγιάλης την τιμούμε, την ευχαριστούμε αλλά κυρίως την ευγνωμονούμε.  Ο κ. Κουγιάλης είπε πως οι Κύπριες αγρότισσες αποτελούν περίπου το 28% του ενεργού αγροτικού πληθυσμού.

Ανέφερε ακόμη πως το Υπουργείο που προΐσταται παρέχει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, προσθέτοντας πως στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 περίπου το 26% των ανθρώπων που εντάχθηκαν στο μέτρο των  νέων γεωργών και των εκπαιδεύσεων ήταν γυναίκες.

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αργάκας Σπύρος Πελοπίδας σε χαιρετισμό του ανέφερε πως με το συγκεκριμένο γλυπτό, η Αργάκα θα τιμά αιώνια τη αγρότισσα μάνα.Η Αφρούλα Καραμάνη κόρη του δωρητή μίλησε με συγκίνηση για τον πατέρα της που θαύμαζε την οποιαδήποτε μάνα αλλά κυρίως την  αγωνίστρια αγρότισσα μάνα που η φιγούρα της παλεύει με το χώμα τη βροχή, και ευχαρίστησε τη γλύπτρια Γιώτα Ιωαννίδου.

Η κ. Ιωαννίδου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Κύπρια αγρότισσα Μάνα υπήρξε και παραμένει η ψυχή της αγροτικής οικογένειας. Είναι η μάνα αλλά και η αγωνίστρια μάνα κάθε απλού ανώνυμου λαϊκού ανθρώπου, είπε.

Σε χαιρετισμό της η κ. Ιωαννίδου ανέφερε πως η γλυπτική σύνθεση αποτυπώνει το σύνθετο συμβολικό χαρακτήρα της μητρικής φιγούρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network