MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το ΓεΣΥ συζήτησαν ΑΚΕΛ και Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών

Advertisement

Sponsored by exness

Τις θέσεις του για το ΓεΣΥ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο ΑΚΕΛ ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών, λαμβάνοντας τη δέσμευση να συνεχιστεί ο διάλογος και σε επίπεδο Βουλής.

Advertisement

Σε δηλώσεις της μετά από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, τη Δευτέρα, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Στέφη Δράκου ανέφερε ότι «είχαμε πράγματι μια πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού ενός ΓεΣΥ».

«Συζητήσαμε σημαντικά θέματα όπως είναι η προστασία των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των ασθενών, αν θα χρειαστεί να καταβάλουν διπλές εισφορές». Είδαμε θέματα, πρόσθεσε, «όπως την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και να βρούμε μια συναινετική προσέγγιση στα πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα ιδιαίτερα του ΓεΣΥ, θέματα όπως την αποσαφήνιση του κόστους και να μην γίνει το ΓεΣΥ αιτία για ανεργία στον ασφαλιστικό τομέα».

Απευθυνόμενη στο Βουλευτή του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις και μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Αδάμο Αδάμου εξέφρασε την ικανοποίηση του Συνδέσμου για την «αντιμετώπιση που είχαμε και το γεγονός ότι θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε αυτό το διάλογο».

Από την πλευρά του, ο κ. Αδάμου, σημειώνοντας ότι ήδη η αρμόδια Επιτροπή έχει ενώπιον της τα υπομνήματα του Συνδέσμου, ανέφερε ότι «αναλάβαμε την δέσμευση να ακούσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και μέσα στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τις ασφαλιστικές εταιρείες», πάντα – όπως είπε – «μέσα στα πλαίσια και των πολιτικών θέσεων που έχουμε σαν ΑΚΕΛ όσον αφορά το ΓεΣΥ».

Την ίδια ώρα είπε ότι επείγει «να εφαρμόσουμε κάποιο σχέδιο υγείας», προειδοποιώντας ότι «μην περιμένετε ότι θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο υγείας τέλειο. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει τέλειο σύστημα υγείας».

Πρέπει, πρόσθεσε, «να εφαρμόσουμε ένα σύστημα υγείας με τα λάθη του με τις παραλείψεις του και στην πορεία να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε σεβόμενοι πάντα τους ασθενείς πρώτα και μετά όλους τους εμπλεκόμενους οι οποίοι θα συνεισφέρουν στο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network