MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το δράμα των προσφύγων μέσα από μαρτυρίες Κύπριων αστυνομικών (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Το δράμα των μεταναστών βίωσαν από κοντά οι άνδρες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου που απάρτιζαν το πλήρωμα του Κυπριακού ναυτικού σκάφους «Ονήσιλος» στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάσωση ανθρώπινων ζωών. Τα όσα εξιστορούν… συγκλονίζουν!

Advertisement

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που κυνηγούν ένα καλύτερο αύριο επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα και ξεκινούσαν για το μεγάλο ταξίδι μέχρι που… κάποια στιγμή η ελπίδα «βυθίζεται». Τότε η μόνη παρηγοριά… να βρεθεί ένα χέρι να τους τραβήξει και πάλι. Το χέρι των διασωστών…

Το πλήρωμα «Ονήσιλος» ξεκίνησε από την Κύπρο 30 Οκτωβρίου από το λιμάνι Λεμεσού για να λάβει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Χίο. Μέχρι να φτάσουν όμως εκεί αντιμετωπίζουν τις πρώτες δυσκολίες. Ο κακός καιρός προκαλεί ένα σοβαρό πρόβλημα στο σκάφος που ευτυχώς καταφέρνουν να το επιδιορθώσουν.

Το ταξίδι συνεχίζεται κι όσο πλησιάζουν οι εικόνες που αντικρίζουν μαρτυράνε το τεράστιο πρόβλημα. Η θάλασσα αλλά και η στεριά ήταν καλυμμένες από πορτοκαλιά σωσίβια.

Πριν ακόμη, όμως, ξεκινήσει για τα καλά η αποστολή τους, 15 ναυτικά μίλια μακριά από τη Σάμο εντοπίζουν ένα σωσίβιο που δεν έμοιαζε σαν όλα τα άλλα, αυτό είχε έναν ναυαγό, ζωντανό ο οποίος έδινε «μάχη»  με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Όταν κατάφεραν να τον μεταφέρουν στο σκάφος, τον φρόντισαν γιατί ήταν σε κατάσταση υποθερμίας. Τα όσα τους είπε στη συνέχεια θα τους έφερναν αντιμέτωπους με την ωμή πραγματικότητα.

«Ξεκίνησε από την Τουρκία μαζί με άλλους 14 μετανάστες σε ένα ξύλινο σκάφος. Οκτώ μωρά και δύο γυναίκες βρίσκονταν στην καμπίνα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις άντρες ήταν στο κατάστρωμα. Κάποια στιγμή το σκάφος αναποδογυρίστηκε και βυθίστηκε. Μας είπε τα παιδιά και τις γυναίκες μη τους ψάξετε… Υπάρχουν ακόμη τρεις στη θάλασσα», όπως δήλωσε το μέλος της αποστολής Σάββας Αγαθοκλέους.

 Ακολούθως, το πλήρωμα συνεχίζει την πορεία προς τον προορισμό του για την Χίο, αντικρίζοντας ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες. Το πλήρωμα, παρελάμβανε τους πρόσφυγες από τις βάρκες που κινδύνευαν να βυθιστούν και τους συνόδευαν στη στεριά.

Η δράση τους συνεχίστηκε και στέφθηκε με επιτυχία. Οι άνδρες της αποστολής είναι έτοιμοι αν τους ξανά ζητηθεί να λάβουν μέρος σε τέτοιου είδους ανθρωπιστική βοήθεια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network