MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων καταδίκασε δύο Ε/κ για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και ναρκωτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο Ε/κ καταδικάστηκαν από Δικαστήριο των ΒΒ για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και ναρκωτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας «Ελληνοκύπριος ηλικίας 35 ετών από την Ξυλοφάγου καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή ενός κυνηγετικού όπλου, ενώ του είχε προηγουμένως απαγορευτεί η κατοχή και εκρηκτικών υλών (φυσίγγια) σε Απαγορευμένη Περιοχή Κυνηγιού στις 24 Ιουνίου. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020 όταν αξιωματικοί της Κοινοτικής Ομάδας Δράσης πραγματοποίησαν επιδρομή σε περιφραγμένο πεδίο στην Αλαμπρόνα, κοντά στη Ξυλοφάγου, αφού άκουσαν συσκευές που μιμούνται πτηνά».

Advertisement

Προστίθεται ότι «η Αστυνομία ανακάλυψε τον άντρα κοντά σε πλήρως στημένο δίχτυ και παρά τις προσπάθειες του να αποφύγει τη σύλληψη, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τέθηκε υπό κράτηση. Ο άνδρας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Βάσεων σε οκτώ μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για την παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, που του είχε απαγορευτεί σε προηγούμενη καταδίκη το 2017».

Επίσης το Δικαστήριο του επέβαλε «ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, ποινή η οποία θα συντρέχει με αυτή της κατοχής κυνηγετικού όπλου σε Απαγορευμένη Περιοχή Κυνηγιού. Ακόμα του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ για την κατοχή εκρηκτικών υλών (φυσίγγια κυνηγετικού όπλου) και για την παρεμπόδιση αστυνομικού στην εκτέλεση του καθήκοντος του».

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί «μια ακόμη ισχυρή προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους παράνομης δραστηριότητας εντός των Βρετανικών Βάσεων. Η Ομάδα Δράσης της Κοινότητας μας είναι αφοσιωμένη στο να συλλαμβάνει παγιδευτές πουλιών, ενώ παρατηρώντας την τεράστια μείωση αυτής της δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζουμε την περαιτέρω αφοσίωση μας στο συγκεκριμένο θέμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεύτερος Ε/κ ηλικίας 28 ετών, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για κατοχή κάνναβης και μεταφορά ενός μαχαιριού με λεπίδα πέντε ιντσών που καταλήγει σε μυτερό άκρο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα στην Ορμήδεια στις 22 Ιανουαρίου, μετά την εξασφάλιση εντάλματος έρευνας για λειτουργία εργαστηρίου. Με τη βοήθεια της Μονάδας Αστυνομικών Σκυλιών και του Τελωνείου των Βρετανικών Βάσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αυτοκίνητο ποσότητα 10 γραμμαρίων κάνναβης, σπόρους, μία ψηφιακή ζυγαριά ακρίβειας και μία λεπίδα».

Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε πως «ο άνδρας παραδέχθηκε στους αστυνομικούς της Δεκέλειας την κατοχή όλων των αντικειμένων, που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο. Στον άνδρα επιβλήθηκε επίσης από το Δικαστήριο πρόστιμο €400 για την μη χρήση υποχρεωτικής μάσκας σε χώρο όπου βρίσκονται περισσότερα από δύο άτομα, βάση των περί Λοιμοκαθάρσης Κανονισμών» είπε και πρόσθεσε πως «το πρόστιμο είχε αυξηθεί κατά €100, αφού δεν πλήρωσε το αρχικό εξώδικο των €300».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network