MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το Χρυσό Κλειδί της Λεμεσού απένειμε στον Παύλο Κοντίδη ο Δήμος της πόλης

Advertisement

Sponsored by exness

Το Χρυσό Κλειδί της Λεμεσού απένειμε στον Παύλο Κοντίδη ο Δήμος της πόλης – Η απονομή έγινε χθες σε ειδική τελετή στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσό

Η ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το Χρυσό Κλειδί της πόλης, απονεμήθηκε χθες βράδυ στον Αργυρό Ολυμπιονίκη μας και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας, Παύλο Κοντίδη, σε ειδική τελετή στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και αθλητικών αρχών του τόπου.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του, που διάβασε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Παύλο Κοντίδη, “ο οποίος αποτελεί φωτεινό φάρο για τη νεολαία μας και πρότυπο για τα παιδιά μας”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε, παράλληλα, ότι η επιλογή για την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης στον Παύλο Κοντίδη, σηματοδοτεί την απαρχή των δραστηριοτήτων της Λεμεσού, ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020 και συνεχάρη τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και το αθλητικό γραφείο του δήμου.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, στον χαιρετισμό του, πως η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και στηρίζει έμπρακτα τους αθλητές, γιατί είναι ένας τομέας που διευρύνει τους ορίζοντες του λαού μας και του αναπτερώνει το ηθικό, αφού καλλιεργεί αξίες και ιδανικά.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με ειδική συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατατέθηκε από τον Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, ψήφισμα για την απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα, σε πανηγυρικό κλίμα, με τους παρευρισκόμενους να αναφωνούν “άξιος”.

Διαβάζοντας το σχετικό ψήφισμα, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως, ο Παύλος Κοντίδης, με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012, στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία Laser, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, χαρίζοντας στην Κύπρο το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο, στη σύγχρονη εποχή.

Ο Παύλος, συνέχισε, ένα παιδί της αθλητομάνας Λεμεσού, με την πορεία του, με την αγωνιστική του διαδρομή, με τον χαρακτήρα και το ήθος του, εκφράζει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η πόλη, εκφράζει ό,τι καλύτερο, ό,τι μεγάλο και ό,τι αληθινό εκφράζει η πατρίδα μας.

Στα 30 του χρόνια, πρόσθεσε, ο Παύλος Κοντίδης γέμισε όλους εμάς τους συμπολίτες και συμπατριώτες του με περηφάνια, αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον και στις δυνατότητες της μικρής μας πατρίδας.

“Σήμερα, σε εποχές πολύμορφης κρίσης αξιών , χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι αναχώματα σε αυτήν την αξιακή διολίσθηση. Η κοινωνία μας χρειάζεται φωτεινά παραδείγματα και πρότυπα και ο Παύλος Κοντίδης, αυτό το σεμνό παιδί της Λεμεσού, είναι το άριστο πρότυπο ανθρώπου και αθλητή, ιδιαίτερα για τους νέους μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας”, συμπλήρωσε.

Το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, απηχώντας τα αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης όλης της Λεμεσού και όλης της Κύπρου, απονέμει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και ταυτόχρονα αναφωνεί εύγε, άξιος της Λεμεσού, άξιος της Κύπρου, είπε ο Νίκος Νικολαϊδης.
Ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού – αφιερώματος στον τιμώμενο, ο οποίος να σημειωθεί πως είναι και ο πρώτος Κύπριος που λαμβάνει το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λεμεσού.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Λοίζος Μαυρουδής, ενώ για τον Παύλο Κοντίδη μίλησε ο Έλληνας ιστιοπλόος, παγκόσμιος πρωταθλητής και πεντάκις ολυμπιονίκης Ανδρέας Κοσματόπουλος και ο βετεράνος κύπριος πρωταθλητής στίβου, Γιώργος Μικελλίδης.

“Αυτό που έχω να κάνω με αυτό το κλειδί, είναι να ξεκλειδώσω τα όνειρα των παιδιών και να τα βοηθήσω να τα υλοποιήσουν”, είπε στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους.

Υποδεικνύοντας πως σε λίγο θα κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Παύλος Κοντίδης διερωτήθηκε πώς θα πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά του όταν έρθει η ώρα να κάνει τη δική του οικογένεια, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση, ότι δηλαδή η λύση είναι ο αθλητισμός.

Ευχήθηκε δε, στον Δήμο Λεμεσού, με την ευκαιρία της διάκρισης του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020, “να κάνουμε τις υποδομές που χρειαζόμαστε, να κτίσουμε αθλητική κουλτούρα στο νησί μας, να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και έτσι θα βγουν πολύ περισσότεροι πρωταθλητές”.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network