MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το BirdLife Cyprus ζητά επαναφορά αποτρεπτικών ποινών για ξόβεργα

Advertisement

Sponsored by exness

Το BirdLife Cyprus ζητά επαναφορά αποτρεπτικών ποινών για ξόβεργα – Το BirdLife Cyprus αναφέρει ότι ξεκίνησε ένα διαδικτυακό αίτημα για τη συλλογή υπογραφών μέσω του οποίου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο και τη Βουλή να επανεξετάσει την εν λόγω τροποποίηση και να επαναφέρουν τις αποτρεπτικές και αποτελεσματικές ποινές -χωρίς εξαιρέσεις- μέσω νέας τροποποίησης του νόμου

Ανησυχία εκφράζει το BirdLife Cyprus για την αύξηση στη χρήση ξόβεργων, εκτιμώντας ότι αυτή συνδέεται με το χαμηλότερο πρόστιμο σε συνδυασμό με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί προστασίας και διαχείρισης των άγριων πουλιών που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Advertisement

Το BirdLife Cyprus αναφέρει ότι ξεκίνησε ένα διαδικτυακό αίτημα για τη συλλογή υπογραφών μέσω του οποίου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο και τη Βουλή να επανεξετάσει την εν λόγω τροποποίηση και να επαναφέρουν τις αποτρεπτικές και αποτελεσματικές ποινές -χωρίς εξαιρέσεις- μέσω νέας τροποποίησης του νόμου.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι αν και η παγίδευση με δίχτυα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, το περασμένο φθινόπωρο σημειώθηκε αύξηση στη χρήση ξοβέργων.

“Αυτή η αύξηση στη χρήση ξοβέργων είναι ανησυχητική και πιστεύουμε ότι συνδέεται με το πολύ χαμηλότερο πρόστιμο των 200 ευρώ για το αδίκημα της παγίδευσης με ξόβεργα, ένα πρόστιμο που φυσικά δεν είναι αποτρεπτικό για τους παγιδευτές. Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι οι μεγάλοι και οργανωμένοι παγιδευτές συνέχισαν και πέρσι το φθινόπωρο τη μαζική παγίδευση αμπελοπουλιών. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αποτελεσματική πάταξη κατά των μεγάλων παγιδευτών από τις διωκτικές αρχές για να αντιμετωπιστεί ριζικά αυτό το επίμονο πρόβλημα”, ανάφερε ο Τάσος Σιαλής, Συντονιστής Εκστρατειών του BirdLife Cyprus.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το χαμηλό αυτό πρόστιμο για τα ξόβεργα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί προστασίας και διαχείρισης των άγριων πουλιών που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, διακυβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών από την παράνομη θανάτωση.

Αναφέρει ακόμη ότι ενώ η κυπριακή Βουλή έχει στην ουσία αποποινικοποιήσει τη χρήση ξοβέργων με τα χαμηλά πρόστιμα, η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορά τη Γαλλία ξεκαθάρισε ότι η χρήση ξοβέργων ως παραδοσιακή μέθοδος θήρευσης είναι παράνομη, καταρρίπτοντας οριστικά αυτό το πρόσχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network