MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το Ανώτατο αποφασίζει για τα ωράρια καταστημάτων…

Advertisement

Sponsored by exness

Ενώπιον του Ανώτατου για εξέταση τίθεται, σήμερα το μεσημέρι, η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με τους κανονισμούς για τα ωράρια των καταστημάτων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά απέρριψε η Βουλή.

Advertisement

Μετά την προσφυγή του Γενικού Εισαγγελέα στις 31 Δεκεμβρίου το Ανώτατο καλείται να απαντήσει εάν οι κανονισμού που έγκρινε το Υπουργικό και απέρριψε η Βουλή συνεχίζουν να είναι έγκυροι και μπορούν να δημοσιευθούν και να τεθούν σε ισχύ άμεσα.

Οι κανονισμοί προβλέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι αργά το βράδυ.

Ωστόσο, χθες η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής επανήλθε, αποφασίζοντας, από τη μια την ετοιμασία πρότασης νόμου για αύξηση των ποινών σε όσους παραβιάζουν τα ωράρια και από την άλλη να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων με την Υπουργό Εργασίας για τροποποίηση της νομοθεσίας και επέκταση του ωραρίου τις Τετάρτες και τα Σάββατα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε στις 3 Δεκεμβρίου ότι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή για το ωράριο των καταστημάτων στις 7 Μαΐου είναι αντισυνταγματικός και βρίσκεται σε ασυμφωνία με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων, ο καθορισμός περιοχών και ζωνών, αλλά και η δημιουργία ειδικού καθεστώτος για κάποια καταστήματα εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και συνιστά, ουσιαστικά ρύθμιση διοικητικής φύσεως.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network