MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Το αδιαχώρητο στον Πρωταρά… 15 μέρες να δούμε την πορεία» λέει ο Δρ. Βωνιάτης. «Εύκολη η ιχνηλάτηση στα σχολεία»

Advertisement

Sponsored by exness

Ανησυχητικό ότι εντοπίζονται κρούσματα «ορφανά» – Μέχρι τέλος Αυγούστου διψήφιοι αριθμοί εκτίμησε ο Δρ. Βωνιάτης – Εύκολη η ιχνηλάτηση στα σχολεία, ανέφερε ο επιδημιολόγος

Την εκτίμηση πως η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, εξέφρασε ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης.

Advertisement

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ανέφερε πως τις τελευταίες 20 μέρες βλέπουμε δυστυχώς διψήφιους αριθμούς. «Αυτό που ανησυχεί είναι ότι εντοπίζονται κρούσματα που δεν συνδέονται με ιχνηλάτηση.»

Όπως είπε ο δείκτης μεταδοτικότητας ξεπέρασε το 1 ενώ είναι πιθανό, λόγω της χαλάρωσης που παρατηρήθηκε κατά τον Δεκαπενταύγουστο να υπάρξουν και μεγαλύτεροι αριθμοί. «Γινόταν το αδιαχώρητο στον Πρωταρά» είπε χαρακτηριστικά. Πολλοί νέοι είναι ασυμπτωματικοί, σημείωσε ενώ συμπληρώνοντας είπε πως «έχουμε 15 μέρες να δούμε ποιά ήταν η πορεία λόγω και των ημερών.»

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δρ. Βωνιάτης ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό το θέμα των σχολείων.  «Υπάρχουν λύσεις που να ικανοποιούν κυρίως τους σκοπούς της εκπαίδευσης.»

Ένας υβριδικός τρόπος θα ήταν το καλύτερο, τόνισε. Με φυσική παρουσία και ψηφιακά.

Ερωτηθεις κατά πόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διδασκαλία, ο Δρ. Βωνιάτης τόνισε πως πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός στις αίθουσες. Η μάσκα προφυλάσσει πολύ καλύτερα και θα μπορούσαν να την έχουν τα παιδιά στην τάξη αλλά είναι δύσκολο να την φέρουν στο πρόσωπο συνεχώς. Καταληκτικά, σημείωσε είναι πολύ εύκολη η ιχνηλάτηση στα σχολεία γιατί ξέρουμε ποιοί βρίσκονται σε κάθε αίθουσα σε κάθε μάθημα.

Το σημαντικό, είπε ο Δρ. Βωνιάτης, είναι τα παιδιά ιδιαίτερα μετά την επιστροφή στα σχολεία να αποφεύγουν επαφή με υπερήλικες για να μειωθεί πιθανότητα μετάδοσης.

Κληθείς να σχολιάσει εάν ενδεχόμενο κλείσιμο των κέντρων αναψυχής σε κάποια καθορισμένη ώρα θα ήταν αποτελεσματικό, ο Δρ Βωνιάτης απάντησε πως είναι πολύ πρόσφατο μέτρο στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε ακόμη αν αποδίδει.

Θα ζήσουμε με αυτό το φαινόμενο τουλάχιστον μέχρι να βρούμε το εμβόλιο, υπογράμμισε, τονίζοντας πως το ζητούμενο να μην έχουμε άτομα στις εντατικές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network