MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τμήμα Φυλακών: «Γενικολογίες και αοριστολογίες οι ισχυρισμοί Φαίδωνος»

Advertisement

Sponsored by exness

Δριμύ κατηγορώ Φαίδωνος κατά των Φυλακών – Τι απαντάει η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών

Advertisement

Από τα πυρά του Δημάρχου Πάφου αυτή την φορά δεν «γλίτωσε» και η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Ο κ.Φαίδωνος με δημόσιες τοποθετήσεις του, κατηγορεί την διεύθυνση των φυλακών ότι κλείνει τα μάτια στα διάφορα drone, που όπως είπε, πηγαινοέρχονται τις βραδινές ώρες στις Κεντρικές Φυλακές και μεταφέρουν τόσο ναρκωτικά, όσο και κινητά τηλέφωνα. Έκανε λόγο μάλιστα κα για δεκάδες κινητά που κατέχουν οι φυλακισμένοι.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Πάφου «έδειξε» δεσμοφύλακες οι οποίοι όπως είπε, χρηματίζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια. Όσο αφορά το οργανωμένο έγκλημα σύμφωνα με τον κ.Φαίδωνος ανθίζει και στις φυλακές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βαρυποινίτες συνεννοούνται και συντονίζουν μέσα από τις φυλακές τις δράσεις τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών 

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε για πολλοστή φορά να διευκρινίσουμε ότι οι έρευνες που διενεργούνται στις Φυλακές Κύπρου για πάταξη φαινομένων διαφθοράς ή μη τήρησης των νομοθεσιών, και τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε δεν μπορούν να αποτελούν κοινά ανακοινωθέντα, όπως δεν αποτελούν κοινά ανακοινωθέντα για όλες τις άλλες Φυλακές του κόσμου. Παρόλα αυτά, όμως σημειώνεται ότι ο αριθμός των σχετικών ερευνών που έχουν διενεργηθεί εντός των Φυλακών τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των ερευνών που είχαν συνολικά διενεργηθεί τα προηγούμενα 12 χρόνια.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Τμήμα Φυλακών καλείται να αναφερθεί σε γενικολογίες και αοριστολογίες που επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να προβάλλουν μέσω των ΜΜΕ, αντί της επιλογής να ενημερώσουν υπεύθυνα τις αρμόδιες αρχές.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι για ευνόητους λόγους, οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν που σχετίζονται με το Τμήμα Φυλακών, δεν είναι αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, και να καλέσουμε, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καλέσει, οποιονδήποτε κατέχει πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσει στο έργο μας, να μας τις αναφέρει για να τις διερευνήσουμε. Αυτό έγινε και σε άλλες περιπτώσεις και έχουμε προβεί στη σύλληψη επισκεπτών (συζύγων, γονέων, κλπ), όπως και δεσμοφυλάκων. Περαιτέρω, όποιος κατέχει πληροφορίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας, καλό θα ήταν να τις αναφέρει για διερεύνηση. Το να εξαπολύονται κατηγορίες, οι οποίες περιορίζονται σε αόριστες ή γενικές αναφορές, δεν είναι παραγωγικό, δεν βοηθά στο έργο μας, και φαίνεται ότι μόνο σκοπούς εντυπωσιασμού εξυπηρετεί.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και χρηματισμό δεσμοφυλάκων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών εργάζεται με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, και δεν περιορίζεται στα λόγια για πάταξη της διαφθοράς, αλλά το κάνει πράξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται με τη σύλληψη επισκεπτών, αλλά και κρατουμένων που έρχονται από τα δικαστήρια στις Φυλακές, καθώς και με την απόλυση, φυλάκιση ή/και διαθεσιμότητα 4 δεσμοφυλάκων για σχετικά αδικήματα – κάτι που δεν έγινε ποτέ κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, αναφορικά με τις αναφορές περί χρήσης κινητών τηλεφώνων και drone κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που το διαχρονικό πρόβλημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων στις φυλακές οδεύει σε αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση αφού η διαδικασία προσφορών για αγορά ενός εξελιγμένου συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στόχος μας ήταν η επιλογή και η εξασφάλιση συστήματος που θα επιτρέπει την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών και δεν θα επηρεάζει την χρήση της κινητής τηλεφωνίας στη γύρο ή γειτνιάζουσα περιοχή. Ατυχείς και αβάσιμοι είναι και οι ισχυρισμοί περί χρήσης drone για μεταφορά κινητών ή ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές. Από την πρώτη στιγμή της χρήσης των drone στο τόπο μας και αξιολογώντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των φυλακών, έχουν δοθεί οδηγίες και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία βρίσκεται στο στάδιο μελέτης για εξασφάλιση συστήματος anti-drone για προληπτικούς σκοπούς, παρόλο ότι στο παρόν στάδιο δεν παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα.

Η Διεύθυνση των Φυλακών παραμένει συγκεντρωμένη στο έργο της, όπως πράττει τα τελευταία τρία χρόνια και θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο, με την ίδια μεθοδικότητα, ενώ δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί περαιτέρω με γενικολογίες και αοριστολογίες για εξυπηρέτηση σκοπών που αφορούν μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων. Εάν ο σκοπός είναι κοινός, δηλαδή η συνδρομή στις προσπάθειες και ενέργειες μας για πάταξη της διαφθοράς, τότε θα έπρεπε να μας δοθούν οι ισχυριζόμενες πληροφορίες για να διερευνηθούν αρμοδίως ή και να γίνουν ανάλογες καταγγελίες στην Αστυνομία για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal