MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Την πρόταση του για ανάπλαση δρόμου Lady’s Mile παρουσίασε ο Δήμος Λεμεσού

Advertisement

Sponsored by exness

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί – Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ

Θέσεις αλλά και ανησυχίες άκουσε, την Τετάρτη, ο Δήμος Λεμεσού, κατά την παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου και της Περιβαλλοντικής μελέτης του έργου για ανάπλαση του δρόμου στο Lady’s Mile, με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι απόψεις για τις παρεμβάσεις που προτείνονται για την περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή Ακρωτηρίου.

Advertisement

Η πρόταση του Δήμου, που παρουσιάστηκε από μελετητές και θα τεθεί ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, περιλαμβάνει την ανακατασκευή του οδοστρώματος, μήκους 6 km, από διαπερατό σκυρόδεμα, κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου, δημιουργία 24 χώρων στάθμευσης, κατασκευή μονοπατιών προς τις παρακείμενες περιοχές από φιλικά στο περιβάλλον υλικά, περίφραξη κατά μήκος του δρόμου για κλείσιμο των προσβάσεων προς την αλυκή, υποδομές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (αποχωρητήρια/αποδυτήρια), τρεις κυκλικούς κόμβους, αναβάθμιση φωτισμού και υπηρεσιών ηλεκτροδότησης και τοπιοτέχνηση.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανάπλασης, όταν και εφόσον ξεκινήσει, εκτιμάται στους 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, το όλο έργο είναι ένα τεράστιας ευαισθησίας και δυσκολίας από τεχνικής πλευράς, «έργο που απαιτεί λύσεις και προσεγγίσεις ανάλογες με την μεγάλη περιβαλλοντική αξία της περιοχής».

«Η προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής είναι ένας από τους κύριους στόχους της ανάπλασης, αλλά και βασική νομική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει επικυρώσει δύο σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις», ανέφερε και σημείωσε πως στον σχεδιασμό του έργου έχουν τεθεί πολύ αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, τα οποία αναγνωρίζουν τις νομικές μας υποχρεώσεις, αλλά και όλα τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την περιοχή του Lady’s Mile.

Της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους από τις παρεμβάσεις που προτείνονται στην περιοχή, αλλά και για την επιβάρυνση της από την αυξημένη επισκεψιμότητα που ο ασφαλτωμένος δρόμος αναμένεται να φέρει.

Ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι «το έργο δεν θα προχωρήσει αν δεν υπάρχει μια ισχυρή μαζική συμφωνία με όλους τους εμπλεκομένους, τοπικές αρχές, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.», ωστόσο υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν όλοι «την μεγάλη εικόνα» και τις δυο επιλογές που υπάρχουν.

«Είτε θα αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, να συνεχίζονται κατά τρόπο ανεξέλεγκτο, είτε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να προσφέρουμε μια σοβαρή υπηρεσία στον τόπο», συμπλήρωσε.

Κάλεσε δε τους μελετητές να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις που καταγράφηκαν και τόνισε ότι «για το Δήμο Λεμεσού που ανέλαβε αυτήν την υποχρέωση, το θέμα του Lady’s Mile είναι ιερό και γι αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα βήμα πριν να είμαστε σίγουροι που πατάμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network