MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Την πρόσληψη 300 αστυνομικών άμεσα ζήτησε η Επιτροπή Άμυνας

Advertisement

Sponsored by exness

Να αρχίσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης 300 αστυνομικών, έτσι ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομία, ζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έτυχε από τους Υπουργούς Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, σε ό,τι αφορά την απόσπαση 120 στελεχών της ΕΦ στην Αστυνομία για σκοπούς εφαρμογής των έκτακτων μέτρων κατά της τρομοκρατίας και, ειδικότερα, για να εκτελούν καθήκοντα φύλαξης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως η Επιτροπή Άμυνας ενημερώθηκε για τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της τρομοκρατίας, υποδεικνύοντας πως ακριβώς έχουν ληφθεί μέτρα σε διάφορα σημεία, που πιθανόν να υπάρξει κίνδυνος και ειδικότερα στα αεροδρόμια.

Εξήγησε ότι 120 στελέχη της ΕΦ έχουν ενταχθεί με απόσπαση στην Αστυνομία και εκτελούν στα πλαίσια των μέτρων αυτών ειδικά καθήκοντα. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η παραμονή των στελεχών αυτών στην Αστυνομία αξιολογείται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου, υποδεικνύοντας πως επί του παρόντος οι αξιολογήσεις καταδεικνύουν ότι το μέτρο αυτό θα συνεχιστεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για το τρίμηνο που ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα μέλη της ΕΦ που έχουν αποσπαστεί στην Αστυνομία εργάζονται με βάση το ωράριο και τον τρόπο που έχει καθοριστεί για την άσκηση των καθηκόντων των μελών της Αστυνομίας που στελεχώνουν τα αντίστοιχα μέτρα, αναφέροντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως εκτός από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την απόσπαση των στελεχών αυτών στην Αστυνομία να έχουν και τα αντίστοιχα ωφελήματα που έχουν τα μέλη της Αστυνομίας.

Όπως εξήγησε, μόλις συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα ωφελήματα θα γίνει σχετική ενημέρωση και του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε ερώτηση κατά πόσο γίνονται σκέψεις για απόσπαση και άλλων στελεχών ο κ. Νικολάου απάντησε ότι δεν γίνεται τέτοια σκέψη και πως επί του παρόντος αυτό το οποίο υπάρχει είναι η αξιολόγηση που έχει γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι η Επιτροπή αναγνωρίζει τον κίνδυνο που υπάρχει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική απειλή, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες, υπέδειξε ωστόσο πως «από την άλλη πλευρά αναγνωρίζουμε και το γεγονός ότι όταν μετακινείται ένας αριθμός στελεχών από μια δύναμη σε μια άλλη υπηρεσία, αυτό σημαίνει αποδυνάμωση».

Πρόσθεσε πως ως η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η Επιτροπή Άμυνας θεωρεί ότι η μετακίνηση αυτών των 120 στελεχών της ΕΦ που έχουν ταχθεί να ενισχύσουν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας, έχει αποδυναμώσει την ΕΦ.

Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε επίσης πως θέση της Επιτροπής είναι πως παρά το ότι η πιθανή προκήρυξη θέσεων αυτό το διάστημα για πρόσληψη αστυνομικών μπορεί να τύχει της οποιασδήποτε προεκλογικής εκμετάλλευσης, θα πρέπει να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για ενίσχυση της Αστυνομίας με 300 νέα μέλη, όπως ζήτησε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση, τα καθήκοντα της Αστυνομίας έχουν αυξηθεί και ο αριθμός των μελών του Σώματος έχει μειωθεί 450-500 άτομα. Γι` αυτό το λόγο ευελπιστούμε ότι η διαδικασία πρόσληψης ενός μεγάλου αριθμού αστυνομικών θα αρχίσει, ώστε να μην χρειαστεί η οποιαδήποτε ανανέωση της παραμονής στρατιωτικού προσωπικού στην αστυνομική δύναμη», σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Μιχαηλίδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ θεωρεί απόλυτα ορθή την απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για απόσπαση στελεχών της ΕΦ στην Αστυνομία “γιατί πάνω από όλα είναι η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της”.

Οτιδήποτε άλλο, κατέληξε, θεωρούμε ότι είναι αχρείαστο, εκ του περισσού και για σκοπούς αντιπολιτευτικούς.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι το ΑΚΕΛ ζητεί από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να αποτραπεί η οποιαδήποτε πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Ζήτησαν επίσης είπε από τους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση κάποιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απόσπαση.

Τέλος, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου είπε ότι “αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα απόσπασης των στελεχών της ΕΦ στην Αστυνομία για άμεση αντιμετώπιση της Δημοκρατίας”, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στη γειτονιά μας και απειλείται η πατρίδα μας.

Επί αυτού του προσωρινού μέτρου, είπε, “δεν είχαμε καμιά διαφωνία, ελπίζω να μην επαληθευτεί η φράση ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

Πρόσθεσε ότι επειδή ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η αντιμετώπιση της μεγαλύτερης συμβατικής απειλής που είναι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, “δεν πρέπει η ΕΦ να αποδυναμώνεται, αλλά αντιθέτως να ενισχύεται και να εκσυγχρονίζεται”.

Είπε ακόμη ότι επιβαλλόταν προ καιρού να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες στην Αστυνομία και να γίνονταν προσλήψεις ούτως ώστε σήμερα να μην χρειαζόταν να ελαττώνεται το αξιόμαχο της ΕΦ. Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι αναμένουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 300 νέων μελών της Αστυνομίας ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το φαινόμενο που έχουμε στη γειτονιά μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal