MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Την παραίτηση Αβτζί ζήτησε ο Τατάρ εξαιτίας των πλαστών πτυχίων

Advertisement

Sponsored by exness

Τι αναφέρει ο τ/κ Τύπος

Αίτηση στο «ανώτατο δικαστήριο» υπέβαλλε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για την αποπομπή του Τουργκάι Αβτζί που ο ίδιος διόρισε ως «πρόεδρο» του «συμβουλίου σχεδιασμού, εποπτείας, διαπίστευσης και συντονισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (YÖDAK)», μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία στο σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων από το «πανεπιστήμιο υγείας και κοινωνικών επιστημών» στην κατεχόμενη Μόρφου.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην γραπτή δήλωση του κ. Τατάρ με την οποία ζητεί την παραίτηση του κ. Αβτζι «προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση μιας νέας δομής στο YÖDAK, λαμβάνοντας υπόψη το τεκμήριο αθωότητας, ενώ η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται».

Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Αβτζί κι ενός ακαδημαϊκού, παλιού μέλους του YÖDAK, του κ. Χάσγκιουλερ, προκαλούν συζητήσεις στα κατεχόμενα για το κατά πόσο το εν λόγω «συμβούλιο» με κομματικούς διορισμούς μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Νέο σκάνδαλο πλαστών πτυχίων

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εξελίξεις και στο εκπαιδευτικό κέντρο που ονομάζεται “Cyprus Massachusetts Center Of Innovation”. Ο Πακιστανός Zeeshan Shahzad Ali, που είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο λυκείου για να φοιτήσει στο εν λόγω κέντρο, οδηγήθηκε σήμερα στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας που αποφάσισε να τον στείλει στις «κεντρικές φυλακές» για 3 μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δεύτερος ύποπτος, ο Khayal Muhammad, ο οποίος επεξεργάστηκε το πλαστό απολυτήριο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο, μετά από έρευνα της «αστυνομίας», φέρεται πως λειτουργεί χωρίς άδεια από το YÖDAK. Στο «δικαστήριο» ο «αστυνομικός ανακριτής» είπε ότι εντοπίστηκαν 359 εγγραφές που έγιναν στο κέντρο και έχουν ζητήσει την διερεύνηση αυτών των προσώπων μέσω του «τμήματος μετανάστευσης» και του «υπουργείου παιδείας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network