MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Την «κόβουν» προσωρινά από το ΓεΣΥ… ψάχνουν αν είχε συνεργούς η 36χρονη γιατρός με την εικονική επέμβαση

Advertisement

Sponsored by exness

Σε προσωρινή αναστολή υπηρεσιών της 36χρονης γιατρού στη Λεμεσό προχωρεί ο ΟΑΥ μετά την καταγγελία 73χρονης ότι δεν της έκανε ποτέ την επέμβαση αφαίρεσης μήτρας – Υπό κράτηση η γιατρός με τη πρωτοφανή δράση – Λαμβάνει καταθέσεις το ΤΑΕ Λεμεσού – Διορίζει ερευνώντα λειτουργό ο ΟΑΥ – Το κενό στη νομοθεσία που επιτρέπει στη γιατρό να ασκεί τα καθήκοντα της ιδιωτικά έως ότου υπάρξει απόφαση Δικαστήριού

Αφαίρεσε ένα κομμάτι ιστού που προσομοίαζε με την μήτρα και γι’ αυτό συμπλήρωσε το έντυπο ως κολπική υστερεκτομή. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός που έδωσε ανακρινόμενη η 36χρονη γιατρός που τελεί υπό κράτηση στη Λεμεσό, όμως δε φαίνεται να έπεισε κανέναν.

Advertisement

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τη διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης, μετά την καταγγελία 73χρονης στην Αστυνομία ότι η 36χρονη γιατρός της είπε πως την υπέβαλε σε επέμβαση αφαίρεσης μήτρας, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Η αποκάλυψη έγινε από άλλο γιατρό περίπου τέσσερις μήνες μετά, όταν η 73χρονη επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο αξονικός τομογράφος ουσιαστικά «αποκάλυψε» ότι η μήτρα της γυναίκας, παρά τις διαβεβαιώσεις της 36χρονης γιατρού ήταν… στη θέση της!

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, όταν η 73χρονη επικοινώνησε με την 36χρονη γιατρό ζητώντας της εξηγήσεις, αυτή φαίνεται να επέμεινε ότι έκανε τη δουλειά της ως έπρεπε. Εν συνεχεία ωστόσο, φαίνεται ότι μπήκε στο σύστημα του ΓεΣΥ και διαφοροποίησε τα έγγραφα και συγκεκριμένα το είδος της επέμβασης στο οποίο υποτίθεται είχε προχωρήσει.

Κι έτσι η υπόθεση έφτασε ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού. Η 36χρονη που αντιμετωπίζει αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αμελών και απερίσκεπτων πράξεων και αδικήματα κατά παράβαση του Γενικού Συστήματος Υγείας, αρνείται τη διάπραξη των αδικημάτων και από χθες τελεί υπό κράτηση με απόφαση Δικαστηρίου.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση, συνεχίζουν με τη λήψη καταθέσεων από το επαγγελματικό περιβάλλον της 36χρονης γιατρού και πιο συγκεκριμένα συναδέλφους, νοσοκόμες, γραμματειακό προσωπικό και άλλους, που εργάζονται στην κλινική όπου υποτίθεται έγινε η επέμβαση. Όπως πληροφορείται η Cyprus Times οι ανακριτές διερευνούν και το ενδεχόμενο συνομωσίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραλήφθηκε ο ιατρικός της φάκελος όπου φαίνεται ότι η 36χρονη συμπλήρωσε νομοθεσίας εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης καθώς επίσης και της χειρουργικής επέμβασης της οποίας υποτίθεται έτυχε η 73χρονη. Από το γραφείο της 36χρονης παραλήφθηκαν τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Σε προσωρινή αναστολή υπηρεσιών προχωρεί ο ΟΑΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και από πλευράς του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα όσα καταγγέλλονται παραβιάζουν τις πρόνοιες του συστήματος του ΓεΣΥ αλλά και κατά πόσο εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα ή γνώριζαν οι υπεύθυνοι της κλινικής στην οποία φέρεται να διαπράχθηκαν τα όσα καταλογίζονται στην 36χρονη γυναικολόγο.

Μιλώντας στον Cyprus Times, η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Μαρία Κυθραιώτου ανέφερε πως, σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπάρξει προσωρινή αναστολή των παροχών υπηρεσιών της εν λόγου γιατρού με το ΓεΣΥ. «Από τα χθες που λάβαμε ενημέρωση από την Αστυνομία προχωρούμε τις διαδικασίες. Ευτυχώς στον ΟΑΥ είχαμε προνοήσει και μέσα στις συμβάσεις μας, να υπάρχει η δυνατότητα όταν υπάρχουν υποψίες εναντίον ενός γιατρού να προχωράμε σε προσωρινή αναστολή».

Εμπλέκονται κι άλλοι;

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, θα διοριστεί ερευνώντας λειτουργός ο οποίος θα καταλήξει σε πόρισμα με βάση το οποίο θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει ή όχι διαγραφή της γιατρού. «Εμείς δε θα μείνουμε μόνο στην έρευνα κατά της γιατρού. Πρέπει να δούμε εάν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα. Η ιατρός αυτή παρείχε υπηρεσίες σε μία κλινική που είναι εντός του ΓεΣΥ. Εμπλέκεται κάποιος άλλος; Σε περίπτωση πάντα που διαφανεί ότι διαπράχθηκαν τα όσα καταγγέλλονται», σημείωσε η κυρία Κυθραιώτου.

Ερωτηθείσα εάν σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης της γιατρού και αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, εάν και εφόσον υπάρξει, θα μπορεί να ασκεί τα ιατρικά της καθήκοντα η κυρία Κυθραιώτου απάντησε ότι «αν δε γίνει προσωρινή αναστολή μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της και εντός ΓεΣΥ. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα γίνει παγιοποιήσει για να ερευνηθεί».

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα μπορεί να παρέχει τις ιατρικές της υπηρεσίες ιδιωτικά καθώς δεν της αφαιρείται η ιατρική άδεια.

Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Διευθυντής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης, μιλώντας στη Cyprus Times. «Δεν έχουμε τα όπλα από τη νομοθεσία για να άρουμε την άδεια της ιατρού. Και αυτή τη στιγμή η ιατρός δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ένοχη. Δεν είναι και σωστό να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες αλλά και η εκδίκαση αν στο τέλος υπάρξει», σημείωσε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network